Porošenko se po ztrátě doněckého letiště naštval: Jestli nepřítel nebude dodržovat příměří, dáme mu do zubů

23.01.2015 7:37

Na východě Ukrajiny pokračují tuhé boje přesto, že diplomatické úsilí o nalezení mírového řešení konfliktu neustává. Proruští povstalci si kladou nové podmínky pro svolání mírových jednání poté, co ve čtvrtek v Doněcku po minometné palbě zahynulo nejméně 13 civilistů.

Porošenko se po ztrátě doněckého letiště naštval: Jestli nepřítel nebude dodržovat příměří, dáme mu do zubů
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Ukrajinský prezident Petro Porošenko na poradě s velením ozbrojených sil, svolané po ztrátě strategického doněckého letiště, ohlásil nasazení dalších záloh. "Jestli nepřítel nehodlá dodržovat příměří, dáme mu do zubů," prohlásil šéf státu podle agentury TASS.

 

Cílem porady podle ukrajinských médií bylo vypracovat plán přeskupení sil, aby byly s to čelit "operacím vojsk teroristů za účasti ruské regulérní armády" na frontové linii. Prezident ujišťoval, že Ukrajinci "po celé frontové linii pevně drží své pozice" a "protivník už zaplatil vysokou cenu" za své útoky.

Šest stovek mrtvých ukrajinských vojáků na doněckém letišti?

Úspěchy na válečném poli se ale chlubí i povstalci. Jeden z velitelů doněckých separatistů Eduard Basurin ohlásil, že na doněckém letišti našli rebelové těla 597 padlých ukrajinských vojáků a gardistů, více než 1500 Ukrajinců prý utrpělo zranění a 44 jich padlo do zajetí. V bojích o letiště prý separatisté zničili 49 ukrajinských tanků a 47 obrněných transportérů.

Porošenko v Davosu tvrdil, že na Ukrajině válčí na 9000 ruských vojáků. Moskva neustále popírá, že by se do konfliktu zapojila. Podle odhadů si boje od dubna vyžádaly více než 5000 obětí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…