Porošenko ven, máme hlad. To dnes neznělo v Doněcku, ale prezidentovi přímo pod okny

06.06.2015 19:58

V centru Kyjeva proběhla demonstrace proti současné vládě a prezidentovi Petru Porošenkovi. S odvoláním na různé zdroje o tom informoval server První zprávy. Máme hlad, křičeli demonstranti.

Porošenko ven, máme hlad. To dnes neznělo v Doněcku, ale prezidentovi přímo pod okny
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí Nezávislosti jako na dlani

V hlavním městě Ukrajiny proběhla demonstrace proti prezidentu Porošenkovi. Naštvaní lidé požadovali odchod Petra Porošenka z postu prezidenta pro velezradu. Velkou nelibost mezi lidmi budí hospodářská politika vlády. Proč? Lidé chtějí vrátit své důchody a dostat najíst.

„Protestující skandovali ‚Máme hlad!‘ a ‚Pryč s neschopnou vládou!‘, drželi transparenty a balonky s ukrajinskými symboly, informoval například Dialog.ua a odhadl počet demonstrantů na tři tisíce. „Jsme proti nepořádkům v zemi a požadujeme reformy.“ Tak alespoň zní informace z místa.

Celý text ZDE

Mezi základní požadavky protestujících patřil tedy mimo odchod prezidenta Porošenka i pád premiéra Arsenije Jaceňuka. Protestující si také přáli, aby je Bůh ochránil před neschopnou vládou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…