Poslance Humla zase popotahují kvůli Kvitové. Tak vytáhl necenzurované video

16.07.2014 18:33

Poslanec Stanislav Huml původně sdílel názor na obcházení placení daní, postupně se však z jeho statusu na sociální síti Facebook stala aféra, když si ho všimla média. Podle nich totiž Huml nazval tenistku Petru Kvitovou „špínou“. Ten v úterý uspořádal tiskovou konferenci, kde se pokusil vše vyvrátit. Na ní nahrál i vlastní video, které následně umístil na svůj Facebook. „Proto nesestříhané video sdílím. Padly tam věty, které se novinářům evidentně nelíbily,“ vysvětluje sám Huml.

Poslance Humla zase popotahují kvůli Kvitové. Tak vytáhl necenzurované video
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

V médiích se totiž objevilo, že o Petře Kvitové psal takto vulgárně právě on, ačkoliv Stanislav Huml jen sdílel cizí vyjádření na sociální síti. Kauza se pak rozšířila a událost komentovali i další politici, včetně Humlových stranických kolegů – senátor Zdeněk Škromach ho kvůli tomu například nazval blbcem.

Původně přitom Huml pouze sdílel článek Deníku Referendum, se kterým se ztotožnil. Posléze „lajknul“ jeden z komentářů – jenže tento komentář o 44 slovech, jak Huml připomněl na konferenci, obsahoval i označení české tenistky coby „špíny“ kvůli přesunutí adresy do „daňově výhodného“ Monaka.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

„Z těch 44 slov bylo jedno slovo špatně, to ale ještě neznamená, že se mi ten výrok jako celek nemůže líbit,“ vysvětloval Huml. Jeho vlastní k tomu byla pouhá dvě slova, když chtěl své fanoušky upozornit na zajímavý komentář.

„Já jsem neřekl, že Petra Kvitová je… A já to neřeknu ani dnes, protože to je urážka!“ rozzlobil se Huml. „Vy jste vlastně ublížili i té Petře Kvitové. Kdo tady spáchal větší hřích, já, nebo vy?“ zeptal se novinářů.

Poslanec ČSSD se pak české tenistky zastával. „Já si Petry Kvitové nesmírně vážím, fandím jí, dívám se na tenis. Dokonce jsem se díval i na ten poslední zápas, kde vyhrála Wimbledon,“ prohlásil Huml. „Já jsem zaznamenal, že to je ryzí osoba, která nemlží a mluví pravdu,“ dodal.

Zároveň doplnil, že tím vším chtěl původně upozornit na problematiku daňových rájů a na celkovou situaci v České republice. „Chtěl bych docílit stavu, že u nás bude fungovat státní správa a finance tak, jak to funguje vedle v Německu. Abychom byli na německé úrovni, ne na české,“ uvedl.

Němečtí občané dostanou to, co dostat mají

Během víkendu si prý proto sedl a nastudoval zákony. „Nejsem odborník na daně, ale udělal jsem si ten čas a našel jsem, že máme úplně stejné předpisy jako Němci, podobné jako Francouzi,“ vysvětloval. A právě na tom se ukazuje, že problém s daněmi je mnohem hlubší. Němci se prý totiž snaží, aby jejich občané dostali to, co dostat mají. Jenže v Česku se to dosud příliš nedařilo.

Huml je poslancem za vládní ČSSD, která má v programovém prohlášení právě i efektivnější výběr daní. „Jde o daně, ale i sociální a zdravotní pojištění. My jsme byli schopni snížit o deset procent platy policistů, které se platí z daní. Budeme muset do budoucna řešit, jak vyjít s platbami pro důchodce, protože ten stát na to pomalu nemá. A pak zjistíme, že tady máme skupinu lidí, která daně platit nemusí, protože proč by to dělala?“ zlobil se Huml.

Na úterní konferenci proto prohlásil, že plánuje podat podnět ministrům financí, zdravotnictví a práce a sociálních věcí, a to nejpozději následující den (tedy dnes, ve středu). Jde mu o konkrétní daňové úniky, který by měly být prošetřeny. „To, že je někdo papírově nebo fiktivně přihlášen, to je podvod,“ řekl o adresách v Monaku a dalších daňových rájích. V souvislosti s tím chválil zmíněné Německo, kde byla například daňová správa schopna stíhat tenistu Borise Beckera.

Nic z toho ale původně nebylo slyšet, když se v médiích objevil onen status o tenistce Kvitové. „Neprohlásil jsem to, co jste mi vložili do pusy. Nechci nikoho zbavovat občanství,“ ujišťoval nyní na konferenci Huml. Chce prý pouze zákony, které by státní správě umožnily, aby byla jasná a transparentní. „Pokud nejbohatší utečou do daňových rájů, utáhneme my, střední vrstva, fungování státu? Chceme, aby tito nejbohatší přispěli na důchod vlastním rodičům, nebo monackému knížeti?“ dodal na závěr.

Video následně umístil na svůj facebookový profil, kde v minulém týdnu celá kauza kolem daní Petry Kvitové odstartovala. Zjistil totiž, že média, která byla na tiskové konferenci přítomna, jeho slova sestříhala a dezinterpretovala. Zejména jej to prý mrzí od televize Nova, která byla kdysi jeho "domovskou" stanicí, neboť právě zde ještě jako dopravní policista varoval motoristy před úskalími silničního provozu. Naštěstí však prý měl svou kameru, která zaznamenala celý průběh jeho monologu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…