Poslance zastavila silniční kontrola, místo pokuty vytáhl průkaz. Prý omylem

15.04.2016 12:37

Dopravní přestupek, kterého se dopustil v březnu v Holešově na Kroměřížsku rychlou jízdou nezařazený poslanec Milan Šarapatka, mají řešit tamní úřady. Záležitost jim dnes vrátil sněmovní mandátový a imunitní výbor, řekli novinářům jeho členové.

Poslance zastavila silniční kontrola, místo pokuty vytáhl průkaz. Prý omylem
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Šarapatka totiž prohlásil, že při jednání se strážníky, kteří ho tehdy zastavili, poslaneckou imunitu neuplatnil. „Na to mám svědky. Může to dosvědčit spolujezdkyně,“ řekl novinářům Šarapatka. Záležitost označil spíše za nedorozumění mezi ním a městskou policií.

Šarapatka spolu s občanským průkazem podle dřívějších informací deníku Právo předložil strážníkům také svůj poslanecký průkaz s tím, že chce, aby jeho přestupek projednal sněmovní výbor. Poslanec dnes uvedl, že na otázku strážníka, že asi nebude chtít zaplatit pokutu na místě, odpověděl, že nikoli. Myslel si ale, jak uvedl, že dostane složenku. Strážník to ale zřejmě pochopil tak, že imunitu uplatnil, podotkl Šarapatka. Proto se záležitost dostala na jednání sněmovního výboru.

Zákonodárci si mohou vybrat, zda bude jejich přestupek řešit správní úřad, nebo výbor. Při řízení před výborem by Šarapatkovi mohla hrozit patrně vyšší pokuta než při obvyklém řízení. Mohla by dosáhnout až 15 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…