Poslanci SPD vybrali 200 tisíc korun, které zašlou na pomoc tornádem zasažené jižní Moravě

25.06.2021 13:21 | Ze sítí

Jihem Moravy se ve čtvrtek večer prohnalo jedno z nejničivějších tornád, které Česko ve své historii pamatuje. Ničivé bouřky si vyžádaly oběti, zhruba 150 až 200 zraněných dětí i dospělých ošetřuje hodonínská nemocnice. Lidé pořádají sbírky a na neštěstím zasažené se skládají. Jedním z nich je i předseda hnutí SPD Tomio Okamura, který na svém Facebooku informoval, že hnutí SPD posílá na pomoc postiženým 200 tisíc korun.

Poslanci SPD vybrali 200 tisíc korun, které zašlou na pomoc tornádem zasažené jižní Moravě
Foto: FCB
Popisek: Zničená obec Hrušky

Mezi nejhůře zasažené obce patří Lužice na Hodonínsku a Hrušky na Břeclavsku. Oblasti hlásí nejméně čtyři mrtvé.

„Upřímnou soustrast rodinám a teď je nutné, aby stát rychle jednal a lidem pomohl,“ uvedl nejdříve Tomio Okamura na Facebooku.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec


Následně informoval, že poslanci SPD mezi sebou ihned dnes dopoledne vybrali částku téměř 200 000 korun, kterou zašlou na pomoc postiženým lidem. A další se vydali přímo do tornádem zasažených míst.  

„Poslanci SPD za Jihomoravský kraj Lubomír Španěl, Lucie Šafránková a Jan Hrnčíř ihned vyrazili přímo na místo a nakupují za své peníze potřebný materiál, aby pomohli potřebným lidem. Poslanec SPD Lubomír Španěl se zúčastnil Centrální krizového štábu v Podivíně a na základě aktuálních informací naši poslanci nakupují plachty na zakrývání, rukavice, kýble, lopaty atd. a přivážíme toto na potřebná místa. Dovolte nám vyjádřit hlubokou soustrast rodinám obětí a přeji brzké uzdravení zraněným lidem,“ uvedl předseda SPD Okamura.





 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…