Poslanci zahájí schůzi Sněmovny, začnou na ní debatu o rozpočtu

23.10.2018 7:40

Poslanci zahájí dnes odpoledne další řádnou schůzi Sněmovny. Budou na ní schvalovat základní paramenty státního rozpočtu pro příští rok, tedy příjmy, výdaje a výši schodku. Rozhodnou také o tom, zda k trestnímu stíhání vydají Zdeňka Ondráčka (KSČM) kvůli jeho výrokům vůči někdejšímu prezidentskému kandidátovi Michalu Horáčkovi.

Poslanci zahájí schůzi Sněmovny, začnou na ní debatu o rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Dnes by se Sněmovna měla zabývat podle návrhu programu předlohami v úvodním kole. Patří k nim novela proti padělkům léků a vládní daňový balíček, který by mimo jiné zavedl zdanění zahřívaného tabáku. Poslanci by také mohli pokračovat v diskusi o sporných vládních změnách v elektronické evidenci tržeb.

Návrh programu schůze se ještě může změnit. Například Piráti chtějí, aby plénum debatovalo o cestě předsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) do Ruska, která vzbudila kontroverze. Pirátští poslanci návrh zřejmě prosadí, není však jasné, ve který den zhruba třítýdenní schůze by se diskuse odehrála.

Ke sledovaným bodům schůze bude patřit také schvalování zmírnění podmínek pro osobní bankrot předlužených lidí. V úvodním kole by pak měli poslanci projednat předlohu, která by umožnila manželství homosexuálním párům, a ústavní novelu, jež by naopak zakotvila manželství výhradně jako svazek muže a ženy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…