Poslanec ČSSD o premiérovi: Z přítele Sobotky charisma nesrší. Ale…

07.04.2014 7:52

Z šéfa sociální demokracie Bohuslava Sobotky sice nesrší charisma, ale už se začíná blýskat na lepší časy. Bez bližšího vysvětlení to uvedl v odpovědi na dotaz čtenářky, která se označila za voličku ČSSD, poslanec této strany František Adámek na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz. Svůj názor vyjádřil i na problematiku dětských skupin či na zvýšení počtu hodin tělesné výchovy na školách.

Poslanec ČSSD o premiérovi: Z přítele Sobotky charisma nesrší. Ale…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Anketa

Co soudíte o skandálu kolem privatizace OKD ve vztahu k premiéru Sobotkovi?

hlasovalo: 8046 lidí

Čtenářka, která se podepsala jako Maláčková, se poslance zeptala, co sociální demokracii nejvíce škodí. Zda necharismatický předseda či nejednotnost strany. „Souhlasím s Vámi, že z přítele Sobotky charisma nesrší, nicméně řekl bych, že se začíná blýskat na lepší časy,“ uvedl v odpovědi na první otázku Adámek. Co se týče nejednotnosti strany, naznačil pouze, že to s ní není tak horké, jak se v médiích píše.

Jinou čtenářku zase zajímalo, zda ČSSD podpoří zákon o dětské skupině. „Já určitě zákon o dětských skupinách podpořím. Předpokládám, že drtivá většina kolegů z klubu ČSSD jej podpoří i ve druhém a třetím čtení,“ odpověděl poslanec.

Přidání hodiny tělocviku na školách bych podpořil

Čtenářka se také zeptala na jeho názor na doporučení OECD, který v kostce říká, že ČR má zkrátit mateřskou a zajistit více školek. „Co se týká doporučení OECD, mám z něj rozporuplný pocit. To, že potřebujeme více školek, koneckonců víme i sami. Co se týká zkrácení mateřské dovolené, nemyslím si, že by to byla cesta správným směrem.“

Celé znění odpovědí + možnost položit další dotaz:

V odpovědi na dotaz, kritizující dlouhou čekací dobu na osvojení dítěte uvedl, že proces osvojení a pěstounství se v poslední době zkracuje a že bude apelovat na ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou (ČSSD), aby se pokusila tento proces dále zkrátit.

V reakci na dalšího čtenáře také uvedl, že by se školy měly více zaměřit na protidrogovou problematiku a že by i podpořil zavedení další hodiny tělesné výchovy navíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…