Poslanec Korte: Kdyby zůstali u moci hrdlořezové, nemuselo dojít k uprchlické krizi

15.08.2015 20:25

Z PROFILŮ Poslanec Daniel Korte (TOP 09) odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Týkaly se především uprchlické krize. Zákonodárce mimo jiné napsal, že starý kontinent nemusel čelit uprchlické vlně, kdyby zůstalo u moci několik hrdlořezů. Má to ale háček. Došlo i na Andreje Babiše (ANO).

Poslanec Korte: Kdyby zůstali u moci hrdlořezové, nemuselo dojít k uprchlické krizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

Dalo se zabránit uprchlické krizi a zrodu Islámského státu? Ptal se čtenář serveru ParlamentníListy.cz Bert Železný. Podle poslance by to možná šlo, kdyby zůstali u moci někteří vraždící diktátoři. Je však otázkou, zda je něco podobného žádoucí z hlediska lidskosti.

„Ovšemže. Bylo možné například nechat diktátorské hrdlořezy Husajna, Kaddáfího či Assáda, aby si ve svém pašalíku vraždili podle libosti. Nejsem si jist, že by to bylo bývalo to nejlepší řešení. Jisté však je, že Brusel ráčil zaspat: uprchlický problém přece není záležitostí několika posledních měsíců,“ odepsal Korte.

PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky

V odpovědi další čtenářce zákonodárce osvětlil, proč jsou uprchlíci frustrovaní z pobytu v Česku v zařízení Bělé pod Bezdězem. Znovu a znovu se prý potvrzuje, že nejsme cílovou zemí pro běžence, takže nucenou zastávku u nás vnímají jako velmi nevítanou. Potvrzuje to také, že kvóty pro uprchlíky, které prosazovala Evropská komise, neměly smysl od samého počátku.

Stranou pozornosti poslance Korteho však nezůstal ani ministr financí Andrej Babiš (ANO). Jeden ze čtenářů se totiž ptal, jak by se zvýšila mediální a politická moc šéfa státní kasy a majitele Agrofertu, pokud by si koupil televizi Prima či Nova.

Další odpovědi poslance najdete zde

„Zvýšení moci mediální mu pomůže zvýšit svou moc politickou, kterou bezostyšně využívá ke svému ekonomickému prospěchu (tu zákon o podpoře přimíchávání biolihu z  řepky do paliv, tu ‚férově‘ vyhraný tendr u Lesů ČR či  České pošty...). Kumulace takové moci u jednoho politika je gigantickým střetem zájmů, nemajícím v civilizovaném světě obdoby. A vzhledem k tomu, že Babiš okázale pohrdá Parlamentem, a tudíž demokracií, lze očekávat posun k autoritativnímu státu, který vždy vede k omezení práv a svobod občanů,“ varoval poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…