Poslanec Soukup promlouvá o Afghánci, který měl znásilnit zdravotní sestru

09.02.2017 11:02

Z PROFILŮ Poslanec Zdeněk Soukup usedl k počítači a odpověděl čtenářům serveru ParlamentníListy.cz na jejich dotazy. Popsal, jak se snaží bojovat za to, aby se děti na českých školách učily pravdu o islámu. Prozradil také, jak je na tom Afghánec, který se údajně pokusil znásilnit českou zdravotní sestru.

Poslanec Soukup promlouvá o Afghánci, který měl znásilnit zdravotní sestru
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

„Vážený pane poslanče, ráda bych se vás zeptala, jestli máte nějaké aktuální informace k vývoji případu pokusu o znásilnění zdravotní sestry v Nemocnici Na Bulovce afghánským azylantem. Už dlouho se neobjevily žádné další zprávy, tak by mě zajímalo, jak se celý případ vyvíjí. Pevně doufám, že cestou práva a zdravého rozumu. Srdečně zdravím a děkuji vám za odpověď i za vaši iniciativu a kategorický postoj k nebezpečí islamizace Evropy,“ položila dotaz jedna ze čtenářek.

Narážela tím na skutečnost, že poslanec Soukup stál u zrodu platformy na obranu evropské kultury. Soukup dlouhodobě vystupoval proti rozdělování migrantů pomocí kvót a proti islámu obecně.

Soukup prozradil, že zmíněný Afghánec opustil ochrannou vazbu. „Afghánec se k nám dostal jako člen rodiny ohrožené ve své zemi za spolupráci s naším vojenským kontingentem. Podle posledních informací mu bylo sděleno obvinění a čeká na soud. Byl propuštěn z ochranné vazby. To je standardní postup.“

Pan Mrzlík chtěl od poslance slyšet, jak je možné, že ve Sněmovně poslanci ANO v podstatě drží pospolu, ale na úrovni krajů, velkých měst, ale i menších obcí se koalice pod vedením ANO nejednou rozsypaly jako domečky z karet. Podle Soukupa je to daň za velký úspěch, které ANO dosáhlo v předčasných parlamentních volbách roku 2013.

„Jevy, které popisujete, to je daň za překvapivě rychlý úspěch našeho hnutí v posledních parlamentních volbách. K vynikajícímu výsledku nám pomohla obrovská nespokojenost české veřejnosti s tím, jak vládly v posledních cca 20 letech dosavadní strany. Na úspěchy ve volbách do PS navázaly úspěchy na komunální a regionální úrovni. Tam už bylo třeba postavit velké množství lidí; tady opravdu sehrála v některých případech negativní roli nedobudovaná organizační struktura. Na kandidátky se dostali vesměs ambiciózní lidé, kteří někdy neunesli fakt, že starostou v obci může být jenom jeden. ... V té souvislosti bych chtěl ocenit soudržnost poslaneckého klubu ANO,“ uvedl zákonodárce.

Další otázky a odpovědi naleznete zde

V další odpovědi prozradil, že dlouhodobě apeluje na ministryni školství Kateřinu Valachovou (ČSSD), aby se už na základní škole děti učily, jaká rizika s sebou nese islám. Reagoval tak na poznámku dalšího čtenáře.

„Víte, že islám – samozřejmě jen ty pozitivní stránky – se dnes propaguje v českých učebnicích pro ZŠ? Schválně je přirovnáván ke křesťanství, aby si děti vytvořily asociaci, že je neškodný. Negativní stránky se zamlčují, například z učebnic dějepisu jsou vymazávány negativa o útocích muslimů. Podívejte se na učebnici prvouky (tj. 1.–3. třída ZŠ),“ napsal občan.

„Já, kolega Karel Rais i další poslanci vytrvale a bohužel marně v tomto směru interpelujeme ministryni Valachovou. Důkazy, které předkládáme, zpochybňuje a bagatelizuje. Pomozte těm, o kterých víte, že hájí vaše zájmy, získat v podzimních volbách silnější mandát. A nepusťte do PS ty, o kterých si myslíte, že škodí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…