Poslankyně ODS Decroix k výročí Mnichova: Nezradit, nenaletět chcimírům

30.09.2023 14:50 | Monitoring

K příležitosti 85. výročí Mnichovské dohody poslankyně Eva Decroix (ODS)v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajině apeluje „nenaleťme chcimírům“ a připomíná, co děsivého by mohlo následovat. Předseda hnutí SPD Tomio Okamura zdůrazňuje, že podobně jako v roce 1938 dnes nemůžeme spoléhat na takzvaný Západ reprezentovaný Německem a Francií.

Poslankyně ODS Decroix k výročí Mnichova: Nezradit, nenaletět chcimírům
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

„Věřil, že zajistil Mnichovem ‚peace for our time‘. Ve skutečnosti umožnil vypuknutí nejničivější války všech dob!“ píše k výročí podepsání Mnichovské dohody Decroix z ODS a přikládá snímek britského premiéra Nevilla Chamberlaina z roku 1938, jak drží v ruce „kus papíru“, rádoby „zajišťující“ mír v Evropě.

V tomto kontextu varuje, že historie by se mohla opakovat, pokud uvěříme názorům, že míru lze dosáhnout bez boje. „Dnes jsou mezi námi taky tací, co nám chtějí namluvit, že zajistí mír bez boje. Průběh by byl stejný! Prohra, potupa a zrada! Nenaleťme chcimírům! Nezraďme!“ volá politička Decroix.

K výročí, kdy byla naše země nucena přijmout „mnichovský diktát“, se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil předseda hnutí SPD Tomio Okamura. „Podobně jako v roce 1938, nemůžeme spoléhat na takzvaný Západ reprezentovaný Německem a Francií. Jsme pro ně jenom ekonomická kolonie, ve které vidí odbytiště pro své zboží (často horší kvality), levnou pracovní sílu a místo, ze kterého mohou vysávat zisky,“ podotkl.

A doplnil: „Budujme společně naši střední Evropu suverénních států, která se ubrání před migrací a islamizací i před zájmy velmocí, které by nám chtěly diktovat.“

Mnichovská dohoda byla podepsána 29. září 1938 bez účasti Československa mezi Německem, Itálií, Francií a Velkou Británií. Stanovila, aby čs. pohraničí s převážně německojazyčným obyvatelstvem bylo odevzdáno nacistickému Německu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Toto mít doma, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseDavid007 , 30.09.2023 15:02:22
tak to řežu od rána do večera, ani přestávku na oběd bych nedodržoval.

|  17 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…