Poslankyně, kterou týrali za kritiku homosexuálů, odpovídá čtenářům. A někdy to taky bylo pěkně drsné

25.07.2016 18:03

Poslankyně Pavlína Nytrová (ČSSD) v minulých dnech rozvířila vody sociální demokracie, a to poté, co se vyjádřila nelichotivě o homosexuálních párech. Dokonce kvůli tomu musela na kobereček k předsedovi Bohuslavu Sobotkovi. Nyní odpovídala na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz.

Poslankyně, kterou týrali za kritiku homosexuálů, odpovídá čtenářům. A někdy to taky bylo pěkně drsné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavlína Nytrová.

Nytrová se na půdě Poslanecké sněmovny vyjádřila velmi razantně proti zákonu, který by gayům a lesbám žijícím v registrovaném svazku umožnil osvojit si dítě druhého partnera. Mimo jiné také uvedla, že homosexuálové se budou snažit zlegalizovat sex s dětmi. Za to ji dokonce ministryně práce a sociálních věcí a stranická kolegyně Michaela Marksová vyzvala, aby odešla ze strany.

Dostalo se jí však také podpory. „Nemám ve zvyku takto psát, ale vaše výroky ve Sněmovně mi udělaly ohromnou radost. Velmi a velice Vám chci poděkovat, za Vaši odvahu a jednoznačný postoj ve věci homosexuálů a osvojování dětí. Modlím se za Vás, abyste zvládla hloupé a nelogické až lživé reakce těch, kteří podlehli rádoby humanistickým myšlenkách a nevidí si ani na špičku nosu, natož, aby se nechali poučit dějinami,“ podotkla jedna ze čtenářek.

Nytrovou její slova velmi potěšila. „Děkuji Vám za slova díků a podporu, kterých si obzvlášť ve dnech mediální šikany a kampaně, která je proti mně vedena, vážím. Od svého vystoupení dostávám denně desítky e-mailů od lidí, kteří mi rovněž vyjadřují podporu. Dostávám také e-maily, ve kterých mi občané popisují často otřesné zážitky, které sami prožili ve spojitosti s tím, na co jsem ve svém vystoupení upozorňovala. Tyto životní příběhy jsou pro mě dalším silným impulsem pro to, abych ve svém boji proti adopci dětí homosexuály pokračovala,“ podotkla sociálnědemokratická poslankyně.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Další ze čtenářů se Nytrové zeptal, zda si nemyslí, že svými řečmi o homosexuálech nahrála právě jim a jejich zastáncům. „Ve svém vystoupení jsem poukázala na možnosti vývoje či přerodu naší společnosti v kontextu vývoje v jiných zemích světa, které povolily homosexuálům adopci dětí a další ústupky. Nikoho jsem nechtěla urazit, někomu nahrát a mé vystoupení nemá žádný dopad na jejich počet,“ myslí si však Nytrová.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Zároveň také vysvětlila, jak to vlastně je s výzvami k vystoupení ze strany. „Celá ta kampaň, která se po mém vystoupení rozpoutala, má dvě roviny. Jsou členové ČSSD, kteří stojí v jejím čele a od začátku jak na veřejnosti, v médiích, tak v soukromí, ostře kritizují má slova a vyzývají mě k odstoupení. Nechci spekulovat proč, ale jejich motivace může být různá. Například sami jsou homosexuály a hájí svá práva,“ podotkla Nytrová. Druhou skupinou, podle Nytrové větší, jsou poslanci, kteří jí však vyjadřují podporu. Pouze tak činí prý neveřejně.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Další ze čtenářů se do Nytrové pustil velmi nevybíravě a především útočil na její soukromý život. Sama Nytrová je totiž rozvedená a vychovává dvě děti. „Co může vyrůst z dětí jež porodí a vychová žena, která si neumí najít svého heterosexuálního a nepromiskuitního partnera? Nebo byla nevěra přímo Vaše hobby? V každém případě Váš heterosexuální způsob života není takový jaký popisujete, že by měl být,“ napsal čtenář s pohrdáním.

„Ze stylizace a obsahu Vašeho dotazu usuzuji, že vztahové problémy v životě máte spíše Vy, než já. Mám dvě děti, s manželem jsem se rozvedla a i poté jsme se na výchově dětí podíleli oba. Bohužel, bývalý manžel krátce na to zemřel. A to, zda mám dalšího partnera, je čistě jen má soukromá věc, po které Vám opravdu nic není,“ podotkla poslankyně.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

„Homosexuálové se budou snažit zrealizovat sex s dětmi. Jak jste k tomu dospěla? Neděje se to samé i u heterosexuálů? Nebo chcete tvrdit, že každý pedofil je vlastně homosexuál?“ ptal se další čtenář. „Ve svém vystoupení jsem neřekla, že každý pedofil je vlastně homosexuál. Mé argumenty najdete v mém vystoupení a v mých prohlášeních, pokud ovšem budete chtít a nebudete vytrhovat některé věty z kontextu,“ odvětila Nytrová.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…