Poslankyni KSČM honí exekutoři. Její firma dluží statisíce

28.04.2013 15:55

Společnost, ve které figuruje i poslankyně KSČM Miloslava Vostrá, má poněkud lehkovážnější přístup k plnění obchodních závazků. Závazek ve výši téměř čtyři sta tisíc sice uznává, ale k jeho placení se nijak nemá.

Poslankyni KSČM honí exekutoři. Její firma dluží statisíce
Foto: KSČM
Popisek: Miloslava Vostrá

Ve společnosti SVM Drahelčice má komunistická poslankyně Vostrá hlavní obchodní podíl. Již v roce 2009 si tato společnost objednala šnekový dopravník a frézu v ceně více než 370 tisíc. Postupně splatila 238 tisíc, a tím splácení skončilo. V následujícím roce si navíc objednala ještě jeden dopravník, tentokrát za téměř půl milionu.

Na jaře roku 2011 byla uzavřena dohoda o narovnání, která obsahovala uznání dluhu a splátkový kalendář. Firma však od té doby nezaplatila ani korunu. S úroky a smluvními pokutami se částka vyšplhala na 390 tisíc. Firma navíc s věřitelem odmítla komunikovat, ten se proto obrátil na firmu zabývající se vymáháním pohledávek.  

Poslankyně Vostrá se k situaci odmítla vyjádřit, jeden ze zaměstnanců však přiznal, že firma není v ideální kondici. „Děláme komunální služby a bohužel teď dvě zimy zpátky se nám vůbec nedařilo, poněvadž zima ve středních Čechách nebyla a my máme zakázky nasmlouvané za vykonanou práci,“ uvedl.

Server IDNES.cz navíc spekuluje, že se nejspíš nebude jednat o jediný dluh poslankyně, která je zároveň místopředsedkyní KSČM pro ekonomiku. Z katastru nemovitostí  totiž vyplývá, že na dům poslankyně byl vydán exekuční příkaz.

Zprávy o problémech Vostré s podnikáním se dostaly i k jejím spolustraníkům, kteří se jí na ně ptali na loňském sjezdu, kde kandidovala do vedení strany. Tehdy je ujišťovala, že je „vše vyřešeno“.

Místopředseda KSČM Jiří Dolejš však soudí, že pokud poslankyně své problémy s podnikáním řeší standardními prostředky, není důvod ke znepokojení. „Debata o tom kdysi proběhla, ale bylo nám to vysvětleno a víc jsme se o to nezajímali,“ řekl serveru IDNES.cz Dolejš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…