Poslat armádu na Ukrajinu proti Putinovi. Seznamte se s pirátským kandidátem k Černochové

05.01.2022 11:23

Široká koalice, široké rozpětí názorů. Železnou lady české pravice Janu Černochovou tak má na Ministerstvu obrany vyvažovat v roli politického náměstka muž, který se sám chlubí, že je „extrémní levičák“. Kandidát Pirátů na náměstkovskou funkci Petr Boháček má ale pozoruhodné i názory na světovou politiku.

Poslat armádu na Ukrajinu proti Putinovi. Seznamte se s pirátským kandidátem k Černochové
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Jana Černochová na tiskové konferenci po jednání s prezidentem republiky

V mnoha geopolitických tématech zachází mnohem dále než jeho spolustraník Jan Lipavský, kterého prezident Miloš Zeman původně ani nechtěl jmenovat. Zemana mimochodem Boháček veřejně prohlašuje za ruského agenta.

Už v době, kdy byl navrženým kandidátem na náměstka, zdobil své sociální sítě příspěvky na úrovni: „Všechno, co si přeji k Vánocům, je svobodná Palestina,“ což je ve značném rozporu s postojem jeho budoucí nadřízené i polistopadové politické linie.

Jemu samotnému prý udělalo největší radost, že si jej zablokoval novinář Jan Palička. „Omlouvám se mu, že jsem mu zničil představu o Palestině, kde vraždí na Vánoce křesťany,“ prohlásil se za vítěze debaty.

Magistr bezpečnostních studií z Fakulty sociálních věd UK vede think-tank European Security Journal. Některé jeho názory na bezpečnost ale dost překvapí. Třeba na Pirátském fóru psal o tom, že by se výdaje na obranu místo konvenčních zbraní měly investovat do výzkumu vesmíru a nových technologií. Fascinující je jeho představa modernizovat armádu, ale bez nákupu nových zbraní.

I bez této modernizace ale bezpečnostní expert neváhá českou armádu nasazovat. Tento týden přes sociální sítě vyzval svou potenciální nadřízenou ministryni obrany Černochovou, aby vyslala brigádu rychlého nasazení. Ta se má jen tak nezávazně „projet po Ukrajině“, aby postrašila Vladimira Putina.

 

 

Jak poznamenává server securitymagazin.cz, tento povánoční tweet mimo jiné prozrazuje, že pan Boháček, prezentující se jako akademický pracovník a kandidát na náměstka ministra, nemá základní povědomí o fungování národní obrany. Ministryně sama o žádném nasazení jednotek rozhodovat nemůže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…