Poslední předvolební duel na ČT: Budou se zase odpočítávat proslovy

24.01.2013 19:03

Souboj prezidentských kandidátů uzavře na České televizi čtvrteční Prezidentské finále. Moderuje ho opět Václav Moravec, který bude měřit dobu, po jakou Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg mluví.

Poslední předvolební duel na ČT: Budou se zase odpočítávat proslovy
Foto: hns
Popisek: Karel Schwarzenberg a Miloš Zeman, ilustrační koláž

Čtvrteční debata by měla zakončit předvolební kampaně, neboť od pátku bude již možné na území České republiky volit. Poslední duel mezi Milošem Zemanem a Karlem Schwarzenbergem se bude odehrávat ve stoje a moderovat ho bude opět Václav Moravec.

"Z dramaturgického hlediska nabídne Prezidentské finále kombinaci nových a osvědčených prvků. Novinkou Prezidentského finále budou dotazy kandidátům pokládané podporovateli protikandidáta. Oba tábory podporovatelů budou usazené přímo na pódiu vedle obou diskutérů. Ti budou tentokráte stát u pultíků. Stejně jako při Superdebatě použijeme časomíru načítající čas proslovů kandidátů," vysvětlil dramaturg pořadu Čestmír Franěk.

Mělo by tak jít o poslední možnost pro nerozhodnuté voliče zhodnotit finalisty a vybrat si toho, komu vhodí hlas. Témata budou souviset s prezidentskými pravomocemi (například navrhovat ústavní soudce) a s kampaněmi obou kandidátů.

Debatu bude vysílat ČT1 a ČT24 od 20:00. Proběhne v Praze v divadle Hybernia.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…