Poslední varování. Donaldu J. Trumpovi prý hrozí sesazení z funkce. Vyšetřovat se budou i média, která ho chválila

21.03.2017 9:10

Rusko nedává Spojeným státům spát. FBI momentálně vyšetřuje aktivity ruských zpravodajců, kteří měli údajně nastavit počítačové roboty ve vyhledávačích tak, aby upřednostňovali články pozitivně informující o Donaldu Trumpovi.

Poslední varování. Donaldu J. Trumpovi prý hrozí sesazení z funkce. Vyšetřovat se budou i média, která ho chválila
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

FBI má podezření, že ruští operativci měli záměrně směrovat tzv. „roboty“, aby byly sociální sítě zaplaveny „protrumpovskými“ články. Američtí zpravodajci se domnívají, že roboti potom mohli upřednostňovat např. texty o Trumpovi ze serveru Breitbart News. Právě tento politicky nekorektní server, který založil současný prezidentův poradce Steve Bannon, byl jedním z mála médií informujících o Trumpovi v pozitivním světle.

V FBI dále panuje podezření, že mohli Rusové směrovat roboty také na server Infowars či ryze prokremelská média, jako je Sputnik News nebo RT News. Součástí vyšetřování je také snaha zjistit, jestli provozovatelé serverů Breitbart News či Infowars o aktivitách ruských hackerů věděli a spolupracovali s nimi. Roboti po internetu šířili nejenom odkazy na jednotlivé články, ale také na zveřejněné e-maily demokratů na WikiLeaks.

Při včerejším slyšení v Kongresu ředitel FBI James Comey potvrdil, že jeho zpravodajská organizace vyšetřuje možné vazby Trumpa a jeho týmu na Rusko. „Pokud existuje snaha o vměšování se do vnitřních záležitostí USA ze strany cizího státu, je to velmi vážná věc. To ohrožuje samotnou podstatu naší země. A jestli jsou samotní Američané toho všeho součástí, tak je to zlé,“ uvedl Comey a odmítl zároveň tvrzení některých médií, že by prezident Obama nechal Trumpa sledovat.

Anketa

Je chyba, že Zeman nejde na pohřeb kardinála Vlka?

hlasovalo: 10654 lidí

Vystoupení šéfa FBI Comeyho a šéfa NSA Rogerse v Kongresu však podle rozhlasového komentátora Rushe Limbaugha nebylo jen tak samo sebou a Donald Trump by je měl brát vážně. „Šlo o jakýsi varovný výstřel před možným obviněním prezidenta z velezrady. Ti lidé vědí, že o spolupráci Trumpova týmu a Rusů neexistuje jediný důkaz. Comey se snaží zachránit pracovní místa pro spoustu svých spolupracovníků. Ale činí tak nevhodným způsobem,“ cituje server Breitbart News Limbaugha.

„Cílem celého vyšetřování je podporovat tvrzení demokratů a jim nakloněných médií, že Trump není legitimně zvoleným prezidentem a zvítězil jen díky podpoře Rusů. Oni usilují o to, aby zastavili Trumpa v prosazování jeho reforem a nebo jej rovnou zbavili úřadu. Poselství toho všeho je z mého pohledu zcela jasné. Vzkazují Trumpovi, že jdou po něm a nepřestanou, dokud nedosáhnou svého cíle,“ uzavírá Limbaugh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…