Pospíšil navrhne odvolání státních zástupců kvůli MUS, potvrdil Mečl

05.01.2012 22:30

Stanislav Mečl podporuje krok ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, který podal čtyři kárné žaloby kvůli Mostecké uhelné. Prvotní pochybení prý bylo na vrchním státním zastupitelství v Praze. Podle Mečla může dojít až k odvolání všech čtyřech.

Pospíšil navrhne odvolání státních zástupců kvůli MUS, potvrdil Mečl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

„Prvotní pochybení se událo na vrchním státním zastupitelství v Praze,“ podpořil v Událostech komentářích na ČT Stanislav Mečl ministra Jiřího Pospíšila. Podle pověřeného pražského vrchního státního zástupce se tito čtyři státní zástupci jako první dozvěděli od švýcarských úřadů, že Česká republika může být poškozena.

SLEDUJEME kauzu: Mostecká uhelná

Pospíšil podává kárné žaloby na Vlastimila Rampulu, Libora Grygárka, Marcelu Kratochvílovou a Ladislava Letka. Podle Mečla se o informacích o Mostecké uhelné dozvěděli v květnu či červnu 2010 a s informací nenaložili tak, jak měli – tedy že ji nepostoupili dál.

„Podle mého názoru a ze znalosti spisového materiálu můžu říct, že nejde o realitu,“ okomentoval Mečl tvrzení státních zástupců, že nejsou vinni. „Neumím si představit, že bych k té kauze přistoupil takovým způsobem, jakým k tomu bylo přistoupeno,“ kritizoval jejich práci.

Nyní prý budou všichni čtyři podrobeni kárnému řízení. Zdali dojde i žalobě, to vyhodnotí policie. Státní zástupci tak můžou skončit s důtkou, snížením mzdy nebo mohou být až odvoláni z funkce. Podle Mečla bude právě tento trest Pospíšil navrhovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…