Pospíšilovu likvidaci mohl chtít Bárta, prohlásil Škárka

28.06.2012 15:17

Odsouzený poslanec Jaroslav Škárka na webu VašeVěc.cz vyslovil domněnku, že by za odvoláním Jiřího Pospíšila mohl stát faktický šéf Věcí veřejných Vít Bárta. Zároveň si myslí, že premiér Petr Nečas se Pospíšilem cítil ohrožen.

Pospíšilovu likvidaci mohl chtít Bárta, prohlásil Škárka
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Jaroslav Škárka u soudu s Vítem Bártou

„Náš premiér Nečas ukázal, že místo toho, aby změnil ministry, za kterými jsou korupční skandály, vyhodí toho, kdo se alespoň proti korupci snaží bojovat. Minimálně vyhozením vrchního „zametače“ Rampuly,“ konstatuje Škárka.

Jde o letouny CASA?

Škárka uvedl, že je evidentní, že Nečas nechtěl, aby Pospíšil jmenoval vrchního státního zástupce a nejspíš se jedná o letouny CASA. „Podle mě Kalousek přišel za Nečasem a pohrozil mu odchodem z vlády, což by znamenalo i politickou smrt Nečase, pokud nezastaví kauzu CASA třeba i tím, že odvolá Pospíšila. Nečas jako velký slaboch, který je vděčný za každou minutu v premiérském křesle, na to kývl,“ píše poslanec.

Podle Škárky ale mohl Pospíšilovu likvidaci chtít i Vít Bárta. „Platforma LIDEM v čele s Karolínou Peake, je odnoží Věcí veřejných, které prostřednictvím Peake stále šéfuje Bárta. Z LIDEM to pravda ví jenom pár vyvolených (Peake, Vysloužil, Vacek...), naopak, v područí Bárty v nové platformě nechce být ministr dopravy Pavel Dobeš (občané si určitě všimli, že zbytek VV útočí pouze na Dobeše, ministry Peake a Jankovského - byť jsou to stejní „zrádci“, nechává na pokoji),“ konstatuje Škárka.

Podle něj ale na Pospíšilově odvolání vydělá i Nečas, protože se bojí, že právě odvolaný ministr by ho mohl nahradit v čele ODS. „Pospíšil ho držel v mnoha těsných hlasováních, např. při volbě předsedy poslaneckého klubu a měl v něm jistotu. Teď ji mít nebude,“ myslí si Škárka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…