Posselt v době adventu znovu rozvířil téma vyhnání Němců ze Sudet. A komunista se neudržel

27.12.2020 9:33

Člena KSČM Miroslava Kavije pobouřila slova předsedy Sudetoněmeckého landsmanšaftu Bernda Posselta, jenž odsun sudetských Němců z českých zemí označil za „chladnokrevou plánovanou etnickou čistku“. „Provokace zabalená do adventu,“ píše komunista. Připomíná odkaz prezidenta Beneše, který je stále aktuální, a sice že Německo se nikdy nevzdá snahy o ovládnutí Evropy. Kritizuje „přisluhovače“ z řad KDU-ČSL a ČSSD, kteří se budou chtít za spravedlivý odsun omlouvat.

Posselt v době adventu znovu rozvířil téma vyhnání Němců ze Sudet. A komunista se neudržel
Foto: archiv redakce
Popisek: Sudetští Němci připraveni opustit Československo

„Předseda Sudetoněmeckého landsmanšaftu Bernd Posselt ani v období vánočních svátků nezapomněl vypustit další ze svých balónků, kterak jsou na tom Češi se ztrátou historické paměti,“ píše Kavij.

Posselt se totiž ve svém zveřejněném videu z poslední adventní neděle opět vrátil k odsunu sudetských Němců, který podle něj nebyl ničím jiným, než „chladnokrevně plánovanou etnickou čistkou“.

Anketa

Která z mrtvých osobností Vám nejvíce schází?

hlasovalo: 37661 lidí
„Nezapomněl okomentovat také brněnskou Pouť smíření, která dle jeho slov ‚vyjadřuje protest mnoha Čechů, a zejména mladých Čechů, proti vyhnání a ozřejmuje, že směřujeme k lepší budoucnosti‘,“ cituje Kavij slova šéfa Sudetoněmeckého landsmanšaftu.

V kontextu toho Berndu Posseltovi v období adventu připomíná projev Reinharda Heydricha o Češích, který pronesl 2. října 1941 ze sídla říšského protektora, Černínského paláce, než začne k obrazu „svému“ přepisovat toto citlivé a pochmurné období vzájemných česko-německých vztahů:

„Tento prostor musí být jednou definitivně osídlen Němci. Tento prostor je srdcem říše a nemůže trpět, to ukazuje německý vývoj v historii, aby z tohoto prostoru přicházely znovu a znovu rány dýkou proti říši. Nechci však snad říci o konečném poněmčení tohoto prostoru: pokusíme se tedy teď podle staré metody poněmčit českou verbež, nýbrž říkám docela střízlivě: začíná to věcmi, s nimi můžeme už dnes maskovaně začít. Abychom získali přehled o tom, kdo z lidí v tomto prostoru je schopen poněmčení, musím provést soupis v rasově národnostním smyslu.“

„Touha landsmanšaftu po navrácení majetku tak nadále zatemňuje všechna zvěrstva, která Němci na občanech československého státu napáchali,“ konstatuje Kavij.

Zmiňuje odkaz prezidenta Beneše z května 1947, ve kterém upozorňuje, že Německo se nikdy nevzdá snahy o ovládnutí Evropy: „Je aktuální stále a dlouho zůstane. Dnes navíc s českými přisluhovači ‚vlastenci‘ a ‚krajany‘ z řad především KDU-ČSL, ale kupodivu i ČSSD, kteří se budou chtít omlouvat za spravedlivý odsun Němců po 2. světové válce dle vzoru exprezidenta Václava Havla,“ uzavírá Kavij.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…