Postoj Česka vůči Palestině je správný, míní lidovec Svoboda

01.12.2012 21:00

Podle místopředsedy KDU-ČSL Pavla Svobody se česká delegace zachovala správně tváří v tvář situaci v Izraeli a Palestině. Nechápe jen kritiku ze strany ČSSD, politika vůči této oblasti byla prý stejná i za doby jejího vládnutí.

Postoj Česka vůči Palestině je správný, míní lidovec Svoboda
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Pavel Svoboda

Pavel Svoboda se na sjezdu lidovců podivoval nad tím, jak ČSSD a KSČM kritizovaly postoj české delegace vůči Izraeli a Palestině. Sám je místopředsedou KDU-ČSL pro zahraniční politiku.

„Náš postoj k Izraeli je stabilní součástí zahraniční politiky ČR, a to i politiky, kterou řídily vlády sociální demokracie. Jestliže za této situace hodlá ČSSD změnit zásadním způsobem kurz v této velmi citlivé oblasti, má to říci voličům a tisku otevřeně,“ míní Svoboda

„Postoj české delegace ve věci Palestiny považuje KDU-ČSL za nejen stabilní, ale i správný. Mírová koexistence budoucího palestinského státu se musí zakládat na respektu a spolupráci a ne na diplomatickém přetlačování,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…