Potopil Topolánka. A teď marně hledá práci

31.05.2014 20:11

O jménech tří exposlanců, kteří nakonec odmítli položit vládu premiéra Petra Nečase a následně je kvůli podezření z korupce stíhali státní zástupci, se ještě dnes píše v médiích. Ale pamatuje si ještě někdo jméno exposlance Jana Schwippela (dříve ODS), který zničil vládu Mirka Topolánka v době běžícího českého předsednictví v EU? Server Týden.cz přináší informace o muži, který dnes jen těžko hledá práci.

Potopil Topolánka. A teď marně hledá práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Schwippel býval vrchním radou na Ministerstvu zahraničí a na Hradě dokonce platil za experta na německy mluvící země. Dnes ale podle všeho nemůže najít uplatnění.

Expert s pětadvaceti tisíci hrubého

„Když Schwippelovi v červnu 2010 skončil mandát ve sněmovně, chtěl se vrátit na Ministerstvo zahraničí. Tam ale pro bývalého zaměstnance neměl nový ministr Karel Schwarzenberg (TOP 09) místo. Nad exposlancem a přeběhlíkem se tak slehla zem,“ píše server. Dodává, že teď se exposlanec přihlásil do výběrového řízení na post referenta na Ministerstvu životního prostředí, kde by v případě úspěchu dostával plat kolem 25 tisíc korun hrubého.

Schwippel se však neproslavil jen tím, že odstavil od moci premiéra Mirka Topolánka. V paměti občanů mohl zůstat také jako jeden z těch zákonodárců, kteří pobírali od sněmovny příspěvek na bydlení mimo Prahu, ačkoli měl v hlavním městě byt. Tam nechával přespávat neteř a z peněz dolní parlamentní komory si nechával platit jiný byt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

8:41 Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

„Principy. Spolupráce. Síla.“ To vytkl šéf evropské diplomacie Josep Borrell jako to hlavní, co musí…