Pouze na PL. ANO za zavřenými dveřmi vybíralo hejtmany. Známe jména, víme detaily

10.01.2020 13:49

Podle informací naší redakce došlo během čtvrtečního večera k jednání špiček vládnoucího hnutí ANO s některými adepty na posty lídrů krajských kandidátek. To souvisí s podzimními volbami do krajů, kde právě ANO bude obhajovat řadu klíčových pozic. Naší redakci své dojmy sdělil jeden z účastníků rokování.

Pouze na PL. ANO za zavřenými dveřmi vybíralo hejtmany. Známe jména, víme detaily
Foto: Hans Štembera
Popisek: 5. celostátní sněm Hnutí ANO

Podle něj šlo o velmi přívětivou atmosféru, která stála čistě na pragmatických otázkách. „Několika kolegům byly položeny otázky, ty se samo sebou týkaly dění v kraji. Premiér Babiš a řada dalších členů hnutí chtěli vědět detaily kolem dopravní infrastruktury, financování a obecné charakteristiky daného regionu. Osobně jsem měl dobrý pocit,“ sdělil náš důvěryhodný zdroj.

Ten nám také potvrdil indicie, jež redakce získala už v uplynulých dnech.

Dvě možné tváře do čela krajů

Své posty lídrů kandidátek tak obhájilo trio stávajících hejtmanů v čele s Jaroslavou Pokornou Jermanovou, Ladislavem Oklešťkěm či Ivo Vondrákem. Dvě nová jména, která by mohla stanout v čele jihočeské nebo pardubické kandidátky, jsou současní poslanci Jan Kubík a Martin Kolovratník. Právě tato dvojice by měla být schopna porazit sociální demokracii, která kraj kolem Českých Budějovic a Pardubic řídí.

„Opravdu žádný skandál, osobní útoky a ani nic podobného se nekonalo, žádné výtky vůči jiným stranám. Šlo nám o to najít ty nejlepší a nejvhodnější kandidáty do čela. Další kroky budou spočívat na krajských organizacích našeho hnutí a jejich hlasování,“ uzavřel náš zdroj.

Volby do krajských zastupitelstev České republiky jsou plánovány na říjen 2020 současně s volbami do Senátu. Budou se volit krajští zastupitelé ve třinácti krajích mimo hlavní město Prahu, kde má pravomoci obdobné krajskému zastupitelství zastupitelstvo hlavního města Prahy v čele se Zdeňkem Hřibem (Piráti).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…