Použijme sílu, vyzývá exvelvyslanec Kolář

23.03.2016 9:40

O tom, jak bychom měli na včerejší teroristické útoky zareagovat, se na serveru IHNED.cz zamýšlí bývalý diplomat Petr Kolář.

Použijme sílu, vyzývá exvelvyslanec Kolář
Foto: MZV
Popisek: Diplomat Petr Kolář

Teroristé podle něj chtějí vyvolat chaos a paniku, zastrašit nás a paralyzovat. Také chtějí, abychom opustili principy a hodnoty, na kterých je naše společenství postaveno. „Přáli by si, abychom se v šoku z útoku snížili na jejich úroveň a potvrdili tak teze o prohnilém a veskrze špatném liberálním Západě, jehož civilizaci je potřeba vymýtit i s kořeny z povrchu zemského,“ píše Kolář.

Podle něj je jedinou možnou odpovědí semknutí se k obraně ideálů svobody a tolerance, a to prostředky, které jsou nám vlastní. „Přestaňme se ostýchat šířit prostor humanismu a demokracie ve světě. Likvidujme nepřátele liberální demokracie a proponenty nenávistné militantní islamistické ideologie všude, kde se nacházejí,“ vyzývá.

Celý text je ZDE

Naše strategie podle Koláře musí vycházet z toho, že v miliardovém světě muslimů nejsou všichni naši nepřátelé a že militantní islamismus nejvíc ohrožuje muslimy samotné. „Hledejme a podporujme ty, kteří se od barbarství a fanatismu perverzně omlouvaného náboženskými pohnutkami distancují. Podpořme muslimy, kteří chtějí být našimi spojenci,“ píše Kolář.

Závěrem upozorňuje, že máme co ztratit. A proto stojí za to bojovat. Ovšem bez obětí se to neobejde. „Nechceme-li ale obětovat to nejdražší, tedy život ve svobodné, tolerantní a prosperující společnosti, zadarmo to nebude,“ uzavírá Petr Kolář své zamyšlení nad včerejšími útoky v Bruselu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…