Pozdrav kongresu od starého ódéesáka. Fialu nepotěší, dozví se, v čím je zadku

09.04.2022 8:53 | Ze sítí

Bývalý místopředseda ODS a vášnivý literát Miroslav Macek neodolal a když si přečetl veršovaný projev Pavla Blažka na kongresu této strany, věnoval dnešní Fialově ódéesce taky jeden rým. Petr Fiala si jej ale na svůj facebook nejspíš nevystaví.

Pozdrav kongresu od starého ódéesáka. Fialu nepotěší, dozví se, v čím je zadku
Foto: Hans Štembera
Popisek: 30. kongres ODS v hale O2 Universum

První den volebního kongresu ODS v Praze byl ve znamení vítání a bilancování. Šeď rozzářil jenom ministr spravedlnosti Pavel Blažek, který si připravil rozverný projev ve verších, ve kterém zrýmoval například i svou brněnskou přezdívku Don Pablo.

Například novou politiku boje proti nenávistným projevům v něm prezentoval ministr spravedlnosti originálním hodnocením „Za kritiku vedení, slíbil roky vězení“.

Bývalého místopředsedu ODS a rovněž vášnivého básníka a znalce poezie Miroslava Macka ale ještě více zaujal veršík určený delegátům kongresu. Týkal se volby Fialova prvního místopředsedy a s nadsázkou poukázal, kdo v ODS ovládá zákulisí.

VÍCE O PROJEVU PAVLA BLAŽKA ZDE

„Stanjuru kdo nezvolí, toho rovnou zastřelí,“ deklamoval Pavel Blažek z pódia na adresu ministra financí, který na funkci stranické dvojky v sobotní volbě nebude mít protikandidáta. Toho však neměla ani Aleksandra Udženija, která tuto funkci obhajovala minule, a stejně nebyla zvolena. Po rušném zákulisním vyjednávání nakonec prý Petr Fiala osobně ukázal na Zbyňka Stanjuru. Delegáti pak jeho volbu v konkurenci nezapomenutelného Pavla Novotného (projev začal slovy „znásilním kongres“) potvrdili.

Podle doktora Macka právě tento verš říká vše o dnešní ODS.

A protože sám rád glosuje veřejné dění ve verších, poslal straně, kterou před třiceti lety s Václavem Klausem zakládal, také jednu rýmovačku, která podle něj dnešní Fialovu partaj vystihuje nejlépe:

„Našli jste si místo nové, v zadku von der Leyenové.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…