Pozor na Okamuru, můžeme čekat cokoliv, varuje Hvížďala

05.11.2012 6:40

Karel Hvížďala, známý český novinář, spisovatel a komentátor, se pozastavil nad raketovým vzestupem známého českého podnikatele, senátora a kandidáta na prezidenta Tomia Okamury. Na svém blogu na serveru Aktuálně.cz před ním dokonce varuje.

Pozor na Okamuru, můžeme čekat cokoliv, varuje Hvížďala
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

"Co je za takovýmto raketovým úspěchem moravského Japonce v české politice? Co od něj můžeme očekávat?" ptá se Hvížďala. Poukazuje totiž na Okamurův úspěch v krajských volbách a zřejmě i v těch kandidátských na prezidenta. Po hladkém vítězství v těch krajských se totiž známý český Japonec rozhodl zkusit štěstí i v těch prezidentských, i když svou kandidaturu ohlásil na poslední chvíli.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

"Pár hodin nato ohlásil kandidaturu na prezidenta a zdá se, že potřebných 50 000 podpisů dokáže do úterý 6. listopadu do 16:00 sehnat. Byl by to rekord," pozastavuje se nad nečekaným úspěchem Hvížďala. Tomio Okamura je mimo jiné znám i tím, že se ke všemu rád a ochotně vyjadřuje. Hvížďala ale připomíná incident, který byl způsoben právě jeho chutí všem a za všech okolností sdělit svůj názor.

Extrémní názory a žaloba

"Ve svém blogu se totiž zastával Ladislava Bátory, který byl obviněn z extremismu za svou kandidaturu za tuto stranu, která prosazovala Konečné řešení Otázky cikánské v České republice, jak se nazýval jejich oficiální text, tedy zahrávala si evidentně s naprosto nepřijatelným nacistickým jazykem," píše komentátor. Okamura ale toto téma na svém blogu rozvinul ještě víc a to neušlo pozornosti českých novinářů.

"Když mu v červnu minulého roku tyto výroky připomenula v rozhovoru zveřejněném v Mladé frontě Dnes a později 30. ledna 2012 ještě i v talkshow na TV Prima Family Barbora Tachecí, podal na ni 19. března 2012 Okamura žalobu na ochranu osobnosti," podivuje se nad jeho chováním Hvížďala. Za jeho raketový vzestup si ale podle něj můžeme sami a měli bychom se mít na pozoru. "Za úspěchem Tomio Okamury stojí velká míra asertivity spojená s populismem a očekávat od něj můžeme cokoliv," dodává na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…