Pozor na obchodování s Ruskem. Babišův Komárek znovu promlouvá v MF Dnes

02.04.2014 8:32

Slova poslance hnutí ANO Martina Komárka, bývalého komentátora MF Dnes, se znovu objevila na stránkách deníku, tentokrát v rubrice Fórum čtenářů. Ve svém příspěvku Komárek píše o tom, kde leží podstata problému vstupu Ruska na ukrajinský Krym, a také o tom, zda se obchod s Ruskem za této situace vyplatí.

Pozor na obchodování s Ruskem. Babišův Komárek znovu promlouvá v MF Dnes
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Politik a novinář Martin Komárek úvodem svého příspěvku na stránkách MF Dnes píše, že nemá smysl vyvracet argumenty, které vyviňují Rusko z „přepadení, okupace a násilného připojení Krymu". I kdyby prý byly všechny pravdivé, nemají nic společného s podstatou věci.

„Co je podstatou věci? Jeden stát přepadl druhý stát, který se dostal do obtížné situace, a ukradl mu proti vůli kus jeho území. Proč tedy Češi vymýšlejí argumenty na podporu či aspoň omluvu ruské agrese?" ptá se poslanec a jmenuje hned čtyři důvody:

„1) Ožila iracionální obrozenecká láska k ruskému dubisku. 2) Ruské tajné služby jsou ještě čilejší, než jsme si mysleli. 3) Lidé mají stále větší nechuť k 'oficiálnímu' názoru médií a politiků. 4) Všechno jsou jen výmluvy pro to, abychom nemuseli oslabit obchod s Ruskem."

Obchodní styk s Ruskem se nemusí vyplatit

Za stěžejní považuje Komárek právě poslední argument. Obchodní styk se státem, jenž je kvůli svému jednání mezi ostatními, které dodržují pravidla, na černé listině, prý sice může přinášet finanční zisk, nicméně pro národní zájmy země by byl podle poslance krajně nevýhodný.

„V zájmu států, které se snaží pravidla dodržovat, je, aby se jejich porušování nevyplácelo. A tyto státy jsou stále mnohem mocnější než Rusko," obhajuje svůj argument Martin Komárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…