Pozor, vysílá Minář z Milionu chvilek. Něco chystá, třeba i s vaším sousedem! Jde i o ČT

11.02.2020 11:43

Mikuláš Minář se s Milionem chvilek pomalu chystá na turné po regionech, nazvané Štafeta pro demokracii. Už prý ve spolku analyzují situaci a sbírají informace o regionech. A poslal dotazník, který může kdokoliv vyplnit a říci, co ho v regionech štve. A zmínil i ČT a výběr radních. „Nedopadl zrovna nejlépe,“ mínil Minář a slíbil, že k volbě „nebude mlčet“.

Pozor, vysílá Minář z Milionu chvilek. Něco chystá, třeba i s vaším sousedem! Jde i o ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milion chvilek opět v akci. Tentokráte organizoval pochod z Václavského náměstí před budovu Strakovy akedemie, sídla vlády

Pomalu, ale jistě, se blíží akce, kterou spolek Milion chvilek avizoval už před měsícem, tzv. Štafeta pro demokracii. V 13 krajských městech se postupně každý týden uskuteční protestně-diskusní akce, poslední bude v Praze. Účelem diskusní části bude vytáhnout na světlo důležité problémy včetně lokálních, tvrdí spolek. A chvilkaři už se chystají zjišťovat, o jaká témata se vlastně jedná.

Anketa

Šli byste se zbraní v ruce bojovat za naši zemi?

29%
27%
hlasovalo: 10376 lidí

„Milí a vzácní přátelé, už za dva týdny se rozběhne celostátní Štafeta pro demokracii pořádaná Milionem chvilek. Je čas vytáhnout na světlo nejdůležitější celostátní i regionální témata naší země,“ informoval Mikuláš Minář v newsletteru spolku a dodal, že během následujících tří měsíců se uskuteční celkem 13 protestně-diskusních akcí ve všech krajských městech České republiky. „Posouváme tak naše aktivity zase o kus dál, abychom systematicky propojili co nejvíce lidí, kterým není osud naší země lhostejný,“ tvrdí Minář.

Příprava Štafety je údajně v plném proudu a termíny akcí budou známy do týdne. Ovšem ona klíčová regionální témata zřejmě ještě nejsou známa. „Nyní analyzujeme situaci a sbíráme informace o klíčových problémech v krajích. Proto Vás prosíme o odpovědi na tři otázky našeho mikrodotazníku,“ prosí Minář. A konkretizoval: „Zajímají nás i regionální kauzy Andreje Babiše, o kterých se třeba tolik nemluví, přestože výrazně zasáhly do života mnoha lidí. Jako příklad poslouží příběhy drobných farmářů nebo podnikatelů, kteří skončili kvůli nekalým praktikám Agrofertu. Znáte nějaký podobný příběh? Podělte se o něj.“

S touto prosbou poskytl Minář i odkaz na dotazník, který mají příznivci Milionu chvilek vyplnit, aby se zjistilo, co je tíží.

Celý dotazník ZDE

V dalších zprávách se Mikuláš Minář věnoval předvýběru kandidátů do Rady ČT. „Nedopadl zrovna nejlépe,“ prohlásil a odkázal na komentář Jindřicha Šídla o veřejnoprávních médiích, o Radě ČT a o tom, kdo do ní může být zvolen. Komentátor tvrdil:

„Pomalu přituhuje. A jedinou možnou odpovědí ČT na nové poměry musí být stejný výkon, jaký předvádí doteď. Pokud se ji držitelé moci rozhodnou umravnit, nikdo jim v tom nezabrání. Ovšem aspoň to bude vidět a bude jasné, že jde o výsledek politického tlaku, a ne vlastní, ustrašená reakce na nové poměry.“

Minář k tomu dodal své: „V březnu budou poslanci volit 6 členů Rady. Můžeme Vás ujistit, že k této volbě nebudeme mlčet. Maďarsko ani Polsko už na vládě nezávislá veřejnoprávní média nemají. Udělejme společně vše pro to, abychom o ně nepřišli. Držme si palce,“ vzkázal na závěr zakladatel projektu Milion chvilek pro demokracii.

Ale v P.S. doplnil otázku: „Pro nadcházející Štafetu sháníme pořádně velkého plyšového Maxipsa Fíka. Chceme ho s sebou vzít na cesty po republice jako našeho psího maskota. Víte o někom, kdo by jej do dvou týdnů dokázal ušít?“

Také svým příznivcům doporučil video se shrnutím demonstrací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …