Prachařův odchod je úlevou, míní exministr a šéf poslanců ODS

12.11.2014 11:38

Bývalý ministr dopravy Zbyněk Stanjura (ODS) si myslí, že odchod Antonína Prachaře (ANO) z funkce je úlevou pro všechny, včetně Prachaře samotného. Ředitele Skansky Dana Ťoka, kterého ANO navrhuje jako nového ministra, příliš hodnotit nechtěl. Silničnímu hospodářství ale podle Stanjury Ťok rozumí. „Tam by mohl přinést zdravý selský rozum a zkušenost z praxe," řekl dnes novinářům.

Prachařův odchod je úlevou, míní exministr a šéf poslanců ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Prachařova rezignace Stanjuru, který je nyní předsedou poslanců ODS, nepřekvapila. „My jsme dlouhodobě poukazovali na to, že ministr nezvládá svůj rezort," řekl.

Na adresu Prachařova možného nástupce Ťoka řekl, že nejde o prvního zástupce velkého byznysu ve vládě. „Myslím, že když šéf a majitel obrovského holdingu Agrofert (Andrej Babiš) je ministrem financí, tak nemá cenu kritizovat, že vlastně najatý manažer, protože pan Ťok není majitel, ale byl manažer, vstupuje či vstoupí do vlády," uvedl.

Podle Stanjury Ťok jistě rozumí silničnímu hospodářství, o jeho názorech na další věci ale prý není známo nic. „Nechci říkat dopředu, že je to špatně, ale nevíme nic o jeho názorech na sociální systém, zdravotní systém, zahraniční politiku, evropskou politiku, a o tom všem bude jako člen vlády rozhodovat," dodal Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…