Prádelna je výjimečný projekt, který potvrdil svůj smysl pro celý Smíchov, říká místostarosta

08.12.2013 9:22 | Zprávy

ROZHOVOR V úterý 3. prosince byla slavnostní vernisáží v prostorách výstavní síně Úřadu městské části Praha 5 ve Štefánikově ulici zahájena výstava o minulosti objektu a současné činnosti komunitního centra Prádelna, které v této budově v Holečkově ulici číslo 38a sídlí. Výstava potrvá až do konce letošního roku. Na otázky nám odpověděl první místostarosta MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit, který nad výstavou převzal záštitu.

Prádelna je výjimečný projekt, který potvrdil svůj smysl pro celý Smíchov, říká místostarosta
Foto: Redakce
Popisek: Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5

Jaký program nabízí Prádelna?

Komunitní centrum Prádelna, které je součástí Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, patří mezi unikátní zařízení s velmi pozitivním dopadem na celou komunitu Prahy 5. Multifunkční komunikační prostor nabízí neuvěřitelně bohatý a pestrý program pro veřejnost napříč věkovými a společenskými vrstvami. Kromě nabídky rozličných aktivit pro seniory – vzdělávací kurzy, semináře a přednášky, společenská setkání a koncerty, zdravotní cvičení - je zde i herna stolního tenisu nebo jsou zde pořádány výtvarné workshopy a cestovatelské večery – zde naleznou atraktivní náplň volného času i děti a mládež či příznivci kultury a výtvarného umění z řad nejširší veřejnosti.

Co uvidíme na aktuální výstavě?

Na výstavě si návštěvníci mohou prohlédnout instalaci grafických panelů zachycujících historii samotné budovy od svého vzniku v roce 1889 až do současnosti, včetně stručného představení programové náplně Komunitního centra Prádelna v dnešní době. Expozici také příjemně oživila díla z dřevořezbářské dílny Magmé, která představila tvorbu své zakladatelky a lektorky MgA. Magdaleny Mézlové i absolventů jejích kurzů. Výtvarná dílna Magmé je jedním ze stálých spolupracovníků Galerie Prádelna a zapojuje se do činnosti celého komunitního centra. Mezi další tvůrce, kteří dlouhodobě participují na programu Komunitního centra Prádelna, patří umělecké sdružení Andere Seite Studio z Litoměřic, které přivezlo zajímavá dílka, především s vánoční tematikou, jež vznikla na workshopech a výtvarných dílnách právě v komunitním centru. Pro návštěvníky je tak výstava i příležitostí zakoupit originální drobný dárek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…