Prague Pride až do obýváku. Evropská komise promluvila k Čechům. A ti jí to vracejí

05.08.2020 17:05

Z vysokých míst – ze zastoupení Evropské komise v ČR – zazněla podpora letošnímu ročníku Prague Pride. Zpráva o podpoře zazněla na facebookovém profilu EK. „Hrdě podporujeme letošní Prague Pride,“ píše se zde.

Prague Pride až do obýváku. Evropská komise promluvila k Čechům. A ti jí to vracejí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Průvod hrdosti gayů, leseb, bisexuálů a transsexuálů Prague Pride centrem Prahy

Anketa

Podporujete zestátnění exekutorů dle návrhu SPD Tomia Okamury?

98%
2%
hlasovalo: 11402 lidí
Evropská komise v ČR se rozhodla podpořit letošní Prague Pride. „A rozmanitost, kterou ztělesňuje,“ píše se v oficiálním statusu. Následně pak v diskusi jsou diskutující žádáni, aby diskutovali slušně. „Prosíme komentující, aby diskutovali slušně. Chápeme, že názory na tuto problematiku se mohou lišit. To ale neznamená, že je potřeba být vulgární či xenofobní. Děkujeme,“ píše se.  

„Má EU a EK ještě nějaké další priority? Z těchto stránek mám pocit, že většinu vaší agendy tvoří, kdo s kým souloži a kdo koho miluje? Ještě vím, ze chcete změnit počasí, protože si myslíte ze by mělo být chladněji,“ zeptal se pak v diskusi jeden z uživatelů. 

„Dobrý den, kdybyste si naši stránku prošel, uvidíte, že se věnujeme široké paletě témat (především zelená transformace, životní prostředí, reakce na koronavirus, mezinárodní obchod, doprava, investice do regionálního rozvoje a další). Hlavními prioritami Komise je především ekonomická obnova po současné krizi a ruku v ruce s ní investice do digitalizace, inovací a zelené transformace,“ odvětil tým zastoupení Evropské komise v ČR.

Anketa

Který moderátor talk show je lepší?

34%
hlasovalo: 8593 lidí
V minulých měsících již Prague Pride podpořili i pražští zastupitelé. Festival obdrží milion korun. „Jde o největší částku, kterou kdy festival dostal, a to se letos nebude kvůli koronaviru konat v takovém rozsahu jako ty ročníky předcházející. Zvláštní, že?“ napsal k tomu tehdy aktivista Matouš Bulíř, a dodal, že nesnáší takové vyhazování peněz na obscénní ideologické záležitosti. „Živnostníci nám odpadávají jak hrušky, služby závislé na turistickém ruchu kolabují, ale pražští zastupitelé podpoří zbytný pochod. Je až s podivem, že někdo takovou reprezentaci podporuje,“ zamyslela se Eva Hrindová ze skupiny Naštvané matky. Psali jsme ZDE.

Již jsme psali také o tom, že Prague Pride, který se letos kvůli opatřením vůči šíření koronaviru koná v omezeném rozsahu, živě vysílal na svém facebooku debatu z pořadu Café Evropa, což je formát debaty o evropských záležitostech. Poslední debata se právě nesla v duchu Evropské unie a LGBTI. „Co dělají evropské instituce v oblasti práv a ochrany sexuálních menšin,“ přiblížil téma Vladimír Bartovic, ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM. Debatu organizovalo právě zastoupení Evropské komise v České republice. Účastníky diskuse byli kromě Bartovice Radka Maxová, europoslankyně za ANO, Irena Moozová, ředitelka pro rovné příležitosti a občanství EU z Evropské komise, a předseda Prague Pride Czeslaw Walek, který též patří mezi iniciátory sdružení Jsme fér. Bartovic debatu moderoval. Psali jsme ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…