Prague Pride prý vyměkla. Naštvané radikální menšiny chystají na sobotu pořádný protest

06.08.2021 9:56

V Praze probíhá festival Prague Pride. Část LGBT+ komunity je však s jeho průběhem nespokojena a volá po rozpoutání neklidu v ulicích. Jen radikální protesty totiž podle jejich názoru posunou práva LGBT+ komunity dál, než jsou dnes.

Prague Pride prý vyměkla. Naštvané radikální menšiny chystají na sobotu pořádný protest
Foto: pixabay.com
Popisek: LGBT vlajka

Reclaim Pride je další z řady akcí, která je spojena se sexuálními menšinami. Její pořadatelé se chtějí vymezit proti akci Prague Pride, která je podle jejich názoru již příliš komerční a postrádající svůj původní protestní smysl.

Proto 7. srpna proběhne v centru Prahy protestní pochod.

„Chceme navázat na původní podstatu hnutí Pride, která vychází ze Stonewallských nepokojů v roce 1969. Radikálnější, hlasitý, a především aktivistický protest v České republice chybí. Během celého týdne dává Prague Pride prostor k oslavě LGBTQI+ komunity, vzdělávání se v queer tématech a rozšíření povědomí o nich směrem k širší veřejnosti. Stonewallské nepokoje ovšem nebyly oslavou, ale demonstrací proti šikaně ze strany státních úřadů i společnosti,“ stojí v prohlášení.

Na iniciativu upozornil Deník Referendum.

Právě protesty z roku 1969 vedli k postupné změně legislativa a mají-li tyto proměny pokračovat, je třeba dál vyvíjet tlak.

„Politici ignorují také queer chudobu, naposledy zmapovanou v roce 2007. Ve společnosti absentuje povědomí o pojmech jako gender, binarita, intersex nebo queer. Naše identity jsou schovávány pod nálepku ‚homosexuál‘. Jsme naštvaní,“ rozohnili se strůjci akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …