Praha 10 se zapojuje do národní potravinové sbírky

01.11.2016 14:45

Smyslem Národní potravinové sbírky je pomoci lidem v tíživé situaci a zároveň apelovat na problém plýtvání s jídlem a zbytečně vytvářeným odpadem. V sobotu 12. listopadu bude v rámci 4. ročníku této celonárodní sbírky možné na více než šesti stovkách v celém Česku zakoupit trvanlivé potraviny a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze.

Praha 10 se zapojuje do národní potravinové sbírky
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Koná se Národní potravinová sbírka, v obchodech lze pomoci hladovým

V letošním roce je také možné zakoupit v určitých drogeriích drogistické zboží. Vybrané zboží poputuje přednostně do charitativních organizací poskytujících pomoc zejména seniorům, matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám a dětem z dětských domovů.

Desátá městská část v čele se starostou Vladimírem Novákem (ČSSD) se do sbírky zapojuje hned na několika místech. Namátkou půjde o Billu na Počernické ulici nebo o Tesco.

„Pomoc je jednoduchá. Lidé zajdou do obchodu a kromě vlastních potravin naskládají do nákupních košíků i ty, které by chtěli darovat. Zaplatí je na pokladnách a vyhledají dobrovolníky, kteří jsou oblečeni v speciálních modrých zástěrách,“ přiblížila v minulosti redaktorka ČT Kristýna Křupková.

Dobrovolníci po skončení akce jídlo převezou do potravinových bank. Ty pak potraviny postupně distribuují neziskovým organizacím v místech, kde lidé zboží odevzdali. „Jídlo pomáhá azylovým domovům pro matky s dětmi, domovům důchodců, domům, kde jsou nemocní lidé, ať už fyzicky, nebo mentálně,“ popsal vloni bývalý novinář Jakub Unger z nadace Byznys pro společnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…