Praha 4 přijde o starostu, Horálka zřejmě nahradí Caldr

06.12.2012 6:13

Starosta Prahy 4 Pavel Horálek bude dnes zřejmě podle dostupných informací odvolán. Na jeho místo by měl být dosazen jeho stranický kolega, občanský demokrat Pavel Caldr.

Praha 4 přijde o starostu, Horálka zřejmě nahradí Caldr
Foto: facebook
Popisek: Kontroverzní exstarosta Prahy 4 za ODS Pavel Horálek

Zároveň se tento týden na radnici obměnila koalice, dosavadní spojení ODS a ČSSD se rozšířilo o tři zastupitele, kteří byli původně v klubu TOP 09. S požadavkem na výměnu starosty údajně přišla sama ODS. Kvůli obměně vedení se v zastupitelstvu rozklížily dva politické kluby. Za Horálkem totiž podle informací ČTK stojí další dva zastupitelé ODS, kteří novou koalici podpořit nechtějí. Součástí koalice tak nově budou tři zastupitelé, kteří opustili opoziční TOP 09. Vedení by mělo mít 26 hlasů z 45členného zastupitelstva.

Horálka jeho straničtí kolegové odvolali už v říjnu z postu předsedy ODS v Praze 4. Zdůvodnili to generační obměnou a změnou politického stylu práce. Podle Horálkových zastánců je ale za výměnou snaha oslabit pozice těch členů ODS, kteří podporují pražského primátora a šéfa pražské ODS Bohuslava Svobodu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…