Praha 5 oslavila Dny země s dětmi i politiky

29.04.2012 19:36

Před několika dny probíhala v komunitním centru Prádelna na Praze 5 akce související s oslavami mezinárodního svátku Dne Země, což je v moderním pojetí ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí, zvyšující povědomí o zdravém životním stylu a nabízející diskuzi o možných cestách řešení.

Praha 5 oslavila Dny země s dětmi i politiky
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto.

Program byl určen především dětem předškolního a mladšího školního věku. Oslavy Dne Země zahájila interaktivním programem formou písniček a scének ohledně zdravé výživy a hygieny při stravování oblíbená dvojice Vanda a Standa. Děti se v průběhu programu seznámily se základními hygienickými zásadami, formou hry se dozvěděly, proč nemají jíst nahnilé ovoce a zeleninu, proč nemají pít vodu z řeky a podobně.

Následoval výtvarný workshop, kdy se děti pod vedením lektorky a za pomoci svých učitelek pokoušely sestavit z recyklovaných materiálů obrázky zvířat, ovoce a dopravních prostředků. Celá akce se konala pod záštitou zástupce starosty Prahy 5 Petra Lachnita, který také přijel akci osobně podpořit. Dne se zúčastnilo na 50 dětí z mateřských škol a z prvního stupně základních škol z Prahy 5.

Pro všechny obyvatele sousedící s komunitním centrem byl také v rámci Dne Země připraven koš společnosti Elektrowin, určený ke zpětnému odběru všech nefunkčních malých i velkých domácích spotřebičů, elektrického nářadí, nástrojů a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…