Praha hostila konferenci o budoucnosti vojenského letectva

06.10.2023 12:40 | Tisková zpráva

Česká republika hraje v evropském obranném průmyslu čím dál větší roli. Potvrzuje to mimo jiné i fakt, že během podzimu hostila Praha první, nicméně o to úspěšnější ročník prestižní konference s názvem Future Air Force Conference. Do české metropole se tak sjelo sedm desítek vojenských účastníků z 25 zemí světa, mezi kterými nechybělo šest velitelů národních vzdušných sil, 18 generálů, 30 plukovníků a další důstojníků.

Praha hostila konferenci o budoucnosti vojenského letectva
Foto: Archiv Omnipol
Popisek: Future Air Force Conference

Celou konferenci zahájil bývalý velitel Vzdušných sil, brigádní generál ve výslužbě Libor Štefánik. „Future Air Force Conference 2023 je důležitou příležitostí ke sdílení nápadů a osvědčených postupů, jak řešit výzvy pilotního výcviku,“ uvedl Štafánik. 
 

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí
Jedním z klíčových témat programu je nedostatek pilotů. Vzdušné síly mnoha zemí se potýkají s nedostatkem pilotů v důsledku řady faktorů, včetně stárnutí pilotní populace, zvyšující se složitosti letadel a konkurence ze strany komerčního leteckého průmyslu. Konference také zkoumá způsoby, jak zlepšit efektivitu a efektivitu výcviku pilotů. To zahrnuje používání nových technologií, jako jsou simulátory a virtuální realita, a také vývoj nových vzdělávacích osnov. Dalším důležitým tématem je nábor nových pilotů. Podle účastníků konference musí letectvo najít způsoby, jak přilákat více mladých lidí k profesi a učinit ji pro ně atraktivnější.
 
Prezentace byly vedeny předními českými i zahraničními odborníky v letectví, mezi něž se řadí například plukovník ve výslužbě Jaroslav Špaček, ředitel v LOM Praha, brigádní generál Csaba Ugrik, letový ředitel Obranných sil Maďarska nebo air maršál Hasan Bala Abubakar, náčelník štábu letectva nigerijských Vzdušných sil.  Jedním z přednášejících byl také obchodní ředitel společnosti Aircraft Industries Tomáš Novák, který posluchače prostřednictvím své prezentace seznámil s letouny L 410 a jejich využitím při výcviku leteckého personálu.
 
 Všichni velitelé Vzdušných sil se také v rámci programu na pozvání jejich českého protějšku zúčastnili pietní akce u Okřídleného lva na pražském Klárově a vzdali hold československým letcům, kteří sloužili za 2. světové války v RAF. 
 
„Konference měla nejen skvělý ohlas, ale především byla obrovským přínosem pro všechny účastníky, kteří mohli sdílet svoje zkušenosti na mezinárodní úrovni a získat nové pohledy na problémy a trendy v leteckém oboru,“ dodala Marika Přinosilová, ředitelka marketingu a komunikace skupiny Omnipol, která byla generálním partnerem konference. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

hahahaha, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 06.10.2023 12:53:22
stali jsme se pupkem světa. Spíš to vypadá, že naši politici rádi pořádají v praze za peníze daňových poplatníků žranice, chlastačky a kdo ví co ještě a rádi se fotí.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…