Praha, velké podzimní bojiště: Je zde zajímavý průzkum

28.07.2014 13:21

Nejlépe hodnoceným starostou v pražských městských částech je podle průzkumu Pavel Caldr, podle 38,9 % obyvatel Prahy 4 jedná v jejich zájmu. Nejhůře pak dopadl starosta Prahy 22 Milan Coller.

Praha, velké podzimní bojiště: Je zde zajímavý průzkum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

Agentura SANEP se obyvatel městských částí dotazovala na to, jestli starostové jednají v jejich zájmu, jestli mají setrvat ve své funkci i po letošních volbách a jak občané své starosty znají. Z průzkumu byla vynechána část Prahy 5, kde v době průzkumu nebyl starosta zvolen.

Nejlépe dopadl starosta Prahy 4 Pavel Caldr, podle 38,9 procenta obyvatel jedná v jejich zájmu. Stejně tak se nejlépe umístil i v otázce setrvání ve své funkci, zde by ho podpořilo 35,8 procenta obyvatel městské části. V souhrnu ho zná 54,3 procenta obyvatel, což je opět nejvíce z hodnocených starostů.

Celý průzkum ZDE

U otázky, zda starostové jednají v zájmu svých občanů, se na vysokých příčkách umístili ještě Marie Kousalíková v Praze 6, Radek Vondra z Prahy 14 a starostka Prahy 2 Jana Černochová. Naopak špatně si vedli starosta Prahy 13 David Vodrážka, Pavel Roušar z Prahy 21 a nejhorší byl starosta Prahy 22 Milan Coller, kterému věří jen 11,9 procenta místních.

Pokračovat by podle 32,9 procenta lidí měla ve své funkci zmíněná Černochová a podle 28,4 procenta Kousalíková. „Shodně se starostou největšího pražského obvodu Prahy 4 Pavla Caldra se největší znalosti těší starosta Prahy 13 David Vodrážka. Naopak nejméně znají svého starostu Karla Hanzlíka obyvatelé Prahy 16,“ uvádí dále agentura SANEP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…