Praha zrušila kulturní program na vánočních trzích na Staroměstském náměstí

24.11.2021 12:30

Praha zrušila kulturní program na vánočních trzích na Staroměstském náměstí. Důvodem je epidemická situace. Nebude se konat ani slavnostní rozsvěcení vánočního stromu. Novinářům to dnes oznámili zástupci pražského magistrátu a společnosti Taiko, která organizuje vánoční trhy v Praze. Taiko bude letos pořádat trhy na Staroměstském náměstí a na náměstí Republiky. Na Václavském náměstí trhy nebudou.

Praha zrušila kulturní program na vánočních trzích na Staroměstském náměstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční strom na Staroměstském náměstí v Praze

„Uděláme maximum pro to, abychom dodrželi všechna nařízená opatření a aby se lidé na trzích cítili bezpečně," řekl předseda představenstva společnosti Taiko Libor Votruba.

Návštěvníci trhů, kteří si budou chtít zakoupit občerstvení, musí prodejcům občerstvení ve stáncích předložit doklad o očkování nebo o prodělání nemoci covid-19. Povinné bude rovněž nošení respirátorů nebo adekvátní náhrady ve chvíli, kdy se lidé budou po areálu trhů pohybovat a nebudou konzumovat. Prodejní stánky budou podle pořadatelů trhů rozmístěné s dvoumetrovým odstupem a u každého prodejního místa bude umístěna nádoba s dezinfekcí. Organizátoři zároveň upozornili, že opatření se mohou měnit v závislosti na situaci a platných vládních nařízeních.

Kvůli epidemické situaci v zemi organizátoři trhů zrušili kulturní program, který se měl na Staroměstském náměstí konat. Z týchž důvodů se neuskuteční ani slavnostní rozsvěcení vánočního stromu. To bylo původně plánované na sobotu 27. listopadu.

Staroměstské náměstí bude podle výkonného ředitele společnosti Taiko Jana Della vyzdobeno v tradičních barvách s přírodními odstíny. Stánky s bílými střechami ozdobí jehličnaté girlandy se zlatými a hnědými koulemi a šiškami. Vánoční strom bude vyvedený ve zlatých a červených barvách, jak oznámil předseda představenstva Technologie hlavního města Prahy (THMP) Tomáš Jílek. Zvolené dominantní barvy mají podle něj odkazovat k barvám hlavního města, jimiž jsou žlutá a červená. Loni vánoční strom zdobily ozdoby v barvách trikolory. Strom, který do Prahy přicestoval z obce Pěnčín v Libereckém kraji, se na Staroměstském náměstí nyní zdobí. Bude na něm mimo jiné světelný řetěz o délce šest kilometrů, 240 světelných koulí různých velikostí a 3D sněhové vločky. Na špici smrku vysokého 22 metrů bude vánoční hvězda.

Trhy se budou konat od soboty 27. listopadu. Na Staroměstském náměstí budou stánky s občerstvením či dekorativními předměty do 6. ledna 2022. Návštěvníci trhů se tam mohou těšit na 77 prodejních míst s občerstvením, vánočními dekoracemi a doplňkovým sortimentem. Otevřené budou od 10:00 do 22:00. Na náměstí Republiky trhy skončí 26. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…