Praha zve o vánočních svátcích na polévku i na výstavy betlémů

21.12.2019 10:20

V Praze se bude příští týden na několika místech rozlévat rybí polévka. Na Staroměstském náměstí ji bude 23. prosince servírovat primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a další politici. Na Štědrý den se bude nabízet na Václavském náměstí, v Praze 10 nebo v Praze 15. Uhřiněveská radnice si na Štědrý den připravila večerní troubení z věže kostela Všech svatých. O svátcích budou moct lidé v hlavním městě zajít na výstavu betlémů do Jindřišské věže, do Betlémské kaple nebo do botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy.

Praha zve o vánočních svátcích na polévku i na výstavy betlémů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Na vánočních trzích na Staroměstském náměstí bude možné 23. prosince mezi 11:00 a 13:00 ochutnat kromě rybí polévky podle speciálního receptu s koňakem i houbového kubu. Jídlo by s primátorem Hřibem měl servírovat předseda klubu Pirátů Ivan Bartoš a zástupci pražské radnice. Vánoční pohádka se na místě bude hrát od 16:00, další program je připraven až do večera. Polévka se tu bude rozlévat také na Štědrý den, připraveno je 2000 porcí.

V Letňanech budou 23. prosince rozlévat od 16:00 u Penny Marketu 400 porcí rybí polévky a 400 porcí boršče. Akce se zúčastní představitelé místní radnice v čele se starostou Zdeňkem Kučerou (ANO).

Rybí polévku bude na Štědrý den na Václavském náměstí rozlévat starosta Prahy 1 Pavel Čižinský (Praha Sobě). Ve stejný den se bude polévka servírovat také na Čechově náměstí u kostela sv. Václava v Praze 10. Polévka a cukroví bude připraveno na Veronském náměstí v Praze 15.

Betlémy z Třeště vyrobené z pařezů a mechu jsou k vidění celé svátky včetně Štědrého dne v Jindřišské věži. V botanické zahradě nedaleko Karlova náměstí jsou vystaveny kromě betlémů i historické vánoční ozdoby. Výstava v Betlémské kapli představuje lidová řemesla, vánoční ozdoby či tradiční vánoční zvyky. Za současnými a historickými betlémy mohou lidé zajít do ambitu kláštera františkánů u Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…