Prahou prochází duhový pochod Prague Pride. Nechybí ani alegorický vůz ambasády USA, Dienstbier či romská vlajka

12.08.2017 13:55

Dnes před 13. hod. se vydali na pochod Prahou účastníci festivalu Prague Pride. „Jste tady? Tak mávejte a křičte,“ vyzývali pořadatelé pochodu tisíce účastníků. Dav, který se vydal od sochy sv. Václava na Letnou, byl obrovský.

Prahou prochází duhový pochod Prague Pride. Nechybí ani alegorický vůz ambasády USA, Dienstbier či romská vlajka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod hrdosti gayů a leseb Prague Pride. Účastnili se i zástupci velvyslanectví USA nebo primátorka Adriana Krnáčová

Prahou kráčí „pochod hrdosti“ Prague Pride. Do českého hlavního města dorazily tisíce lidí, hodlají podpořit práva příslušníků sexuálních menšin. V průvodu se objevili nejen homosexuálové či transsexuálové, ale také heterosexuálové, kteří zkrátka jen chtějí podpořit své spoluobčany. V průvodu nechybí ani politici. Najdeme tu např. senátora Jiřího Dienstbiera (ČSSD). Svou účast už dopředu avizoval také Dominik Feri z TOP 09.

V čele průvodu kráčejí 4 vlajkonoši – nesou vlajku Evropské unie, vlajku České republiky, romskou vlajku a vlajku LGBT komunity. V průvodu jsou k vidění také alegorické vozy. Nechybí ani alegorický vůz americké ambasády. Na celý průvod dohlíží policie.

Na Václavské náměstí dorazili také odpůrci pochodu, ale v porovnání se zastánci pochodu jich byl jen zlomek. Nesli si transparenty, na kterých se dovolávali Boha a vyzývali účastníky pochodu, aby se sklonili před boží velikostí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…