Prahu jsme měli nechat vychcípat. Havel běhal nahatý po pivovaru, řekl v ČT otec poslance KSČM

09.10.2017 12:51

Jméno komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, který stál v roce 1989 proti studentům s obuškem v ruce jako ochránce socialistického zřízení, zná dnes v Česku řada lidí. Světlo světa však spatřil dokument, kde vystupuje otec komunistického poslance, Jaroslav Ondráček, který České televizi prozradil zvláštní věc. Jeho žena a maminka zmíněného poslance je prý přesvědčena, že komunisté měli v listopadu 1989 Prahu oplotit a demonstranty „nechat vychcípat“.

Prahu jsme měli nechat vychcípat. Havel běhal nahatý po pivovaru, řekl v ČT otec poslance KSČM
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Zdeněk Ondráček

Jaroslav Ondráček byl coby horník v roce 1976 zvolen do Ústředního výboru komunistické strany. Jeho synovi Zdeňku Ondráčkovi bylo v té době sedm let. Svého otce následoval až ve 20 letech. Komunistou se stal v srpnu 1989. To už ale bylo jasné, že se mění společenská nálada a i komunisté budou nuceni provést společenské změny. V listopadu 1989 došlo na sametovou revoluci a otec poslance Zdeňka Ondráčka Jaroslav Ondráček prozradil, jak by asi protesty studentů chtěla vyřešit jeho žena.

„Pořád slyšíme, že za nás bylo všechno špatně. Nezlobte se, ale jak říká moje žena, Prahu jsme měli oplotit pětimetrovým plotem a nechat vychcípat,“ míní Ondráček o listopadu 1989 v dokumentu ČT a společnosti Post Bellum z cyklu Příběhy 20. století.

Anketa

Má Andrej Babiš vaši důvěru? (obnovené hlasování od 8.10.2017)

63%
37%
hlasovalo: 12586 lidí

Celý článek naleznete zde.

Vedle toho se velmi kriticky vyjádřil o Václavu Havlovi, kterého znal. Znal ho prý z doby, kdy pozdější český prezident pracoval v trutnovském pivovaře. „Co tam dělaly za bordel, ty děti ráje, když tam lítaly nahatý po tom pivovaře. A víte co, všecko bylo zaplacený, vždyť oni je platili ze Západu, to se ale dneska neříká,“ rozvášňuje se dál Jaroslav Ondráček.

A zatímco Havla tvrdě kritizuje, invazi z roku 1968 vedenou sovětskými vojsky hájí. Okupace Československa byla podle jeho názoru v pořádku.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…