Prase? Muslimský profesor se stal obětí akce, která jede po celém světě

31.10.2017 10:55

Obvinění vlivného amerického producenta Harveyho Weinsteina z obtěžování desítek hollywoodských hereček stálo na začátku kampaně #MeToo, v rámci které se oběti sexuálních „predátorů“ svěřují veřejně se svými traumaty. Nyní kampaň dostihla i vlivného muslimského profesora z Oxfordu.

Prase? Muslimský profesor se stal obětí akce, která jede po celém světě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sex. Ilustrační fotografie.

Přední stránky amerických i britských novin a internetových serverů plní příběhy obtěžovaných hereček, ale i pokorná doznání amerických herců, producentů a režisérů. Zmíněná kampaň na Twitteru #MeToo se valí jako lavina i mimo Hollywood a Spojené státy. Tučným soustem je rozebírání soukromého sexuálního života také pro média v Evropě a zejména ve Velké Británii, kde například Daily Mail věnuje „doznáním sexuálních predátorů“ několik článků denně.

Anketa

Bylo by správné, kdyby Babiš nechal odvolat vedení ČEZu?

95%
3%
hlasovalo: 8509 lidí

Kampaň však možná nezničí kariéru „jen“ americkým hercům, jako se to rýsuje v případě hlavní hvězdy oceňovaného seriálu Dům z karet Kevina Spaceyho, který čelí obvinění z desítky let starého obtěžování tehdy čtrnáctiletého hocha, a tvůrci pořadu nyní pozastavují jeho pokračování. Daily Mail navíc rozebírá minulost Spaceyho otce, který údajně sympatizoval s nacismem, nenáviděl Židy a vedle toho znásilňoval staršího bratra Kevina Spaceyho, Randala Fowlera.

Obvinění údajně obtěžovaných či znásilňovaných žen zasahuje i do univerzitních kruhů. Jak uvádí server Local, známá muslimská aktivistka Henda Ayari tvrdí, že ji měl před pěti lety znásilnit uznávaný muslimský profesor z Oxfortu Tariq Ramadan, jehož dědeček založil v Egyptě islamistické Muslimské bratrstvo. Samotný Ramadan čelí ve Francii dokonce dvěma vyšetřováním, v rámci kterých čelí obvinění ze sexuálně motivovaných deliktů.

Ramadan veškerá obvinění odmítá a tvrdí, že se stal terčem kampaně svých protivníků. Ayari si však trvá na svém a v pondělním rozhovoru s médii konkrétně uvedla, že ke znásilnění došlo v hotelovém pokoji v Paříži v roce 2012. Nicméně stížnost na policii se rozhodla podat proti švýcarskému občanovi teprve před několika málo dny. Jako důvod ke svému rozhodnutí uvádí právě současné kampaně, jako je #MeToo či „BalanceTonPorc“ (Vystavte své prase, pozn. redakce)

Ramadan již podal proti oběma ženám žalobu. „Tato lživá kampaň nemá nic společného s realitou a já se proti ní budu bránit právní cestou. Takové věci naprosto popírají vše, za co celý svůj život bojuji,“ brání se muslimský intelektuál, který je oblíbený zejména u konzervativních muslimů. Naproti tomu jeho kritici jej obviňují z propagace politické formy islámu, před nímž také varují Geert Wilders, Marine Le Penová a další evropští politici.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…