Pravda o Pirátech ve třech a půl minutách. VIDEO od Babiše

14.09.2021 9:08 | Ze sítí

Další video poslance a ekonoma Patrika Nachera, nestraníka za hnutí ANO koluje na sítích. Ten se nyní podíval na zoubek Pirátům. Chtěl veřejnosti ukázat, jaký je rozdíl mezi předvolebními sliby a realitou po převzetí moci. Posloužila mu práce Pirátů v Praze, kteří stojí v čele města. Podle něj zůstalo jen u slibů, realita je jiná.

Pravda o Pirátech ve třech a půl minutách. VIDEO od Babiše
Foto: Hana Brožková
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

 „Tentokrát vám neřeknu něco o sobě, ale o své konkurenci,“ zahájil poslanec video a měl na mysli pirátskou stranu. „Piráti – takový fenomén, ty lidi se chovají jinak mimo politiku, jinak v opozici a úplně odlišně, když jsou u moci, když vládnou,“ varoval s tím, že se chce podělit o autentickou zkušenost z Prahy. Chce tím demonstrovat a občany varovat, jak by to s ohledem na předvolební sliby versus realitu, mohlo pak fungovat na úrovni celé republiky.

Anketa

Jste pro zákaz prodeje aut se spalovacími motory v roce 2035, jak chce EU?

1%
hlasovalo: 22414 lidí

Spustil stopky na tři a půl minuty a pustil se do toho. „Transparentnost, takové zaklínadlo, budeme streamovat jednání rady města na Staroměstké náměstí,“ připomněl zvučné sliby Pirátů. „A výsledek? Historicky první tajná volba, tajné hlasování v radě, historicky první falšování, upravování zápisu, kde to bylo,“ nestačí se divit politik ve videu, které pojmenoval Jak vypadá katastrofální pirátské vedení Prahy.

Tím to nekončí. Připomíná další vzletná hesla jako například: Zlevníme život Pražanů. Piráti ale od slibů zůstali hodně daleko. V tomto kontextu pak Nacher paradoxně vyjmenovává zdražení vodného stočného, svozu odpadu, jednorázových jízdenek, MHD, nájemného v městských bytech, daně z nemovitosti a dokonce i parkování.  

V připomenutí předvolebních slibů Nacher pokračoval dál. „Budeme  dělat výběrová řízení na místa ředitelů velkých firem,“ připomíná jedno z nich. „A výsledek? Velké firmy, ředitelé velkých městských firem samozřejmě bez výběrového řízení – TSK, Dopravní podnik Praha, Pražská plynárenská. Dokonce často ani koaliční partneři o tom navzájem nevěděli. Neříkám, že to jde vždy za Piráty, ale oni mají tu hlavu,“ srovnával politik sliby od reality.

Když už byl u pražského vedení, zastavil se na chvíli u osoby Zdeňka Hřiba, primátora města Prahy. „Piráti si vždy stěžovali na počet poradců i Adriany Krnáčové, tak nyní má současný primátor rekordní počet poradců, kteří se mu věnují a starají se o PR, marketing, sociální sítě apod. Stojí to Pražany více než půl milionu měsíčně,“ argumentuje Nacher.

„Koordinace a profesionalita,“ tedy heslo, které také Piráti před volbami vykřikovali směrem ke svým voličům a okamžitě se pouští do kritiky. „Tak se podívejte na dopravu v Praze – uzavírky,  jednosměrky, různé cyklopruhy, opravování, nekoordinovanost oprav – vždyť se v Praze nedá teď jezdit. Kde to je, kde je ta koordinace,“ kroutí hlavou a diví se, jestli tedy najednou jsou kolony v pořádku. A přechází kontinuálně k dalšímu tématu, který se Piráti dušovali, že budou řešit. A to je hospodárnost. „Dobře, tak si vezmeme příklad, Libeňský most. V předchozím volebním období se říkalo, že by ta rekonstrukce stála 600 až 800 milionů, uplynou dva tři čtyři roky a najednou už se bavíme o 2,8 miliardy,“ lamentuje poslanec a vyjmenovává další příklad, tedy Portál Pražana, na který město potřebovalo 19,8 milionu korun. „A zájem obyvatel minimální,“ hodnotí s tím, že kdyby se tohle stalo za vládnutí hnutí ANO, „tak to by byl povyk,“ domnívá se.

V kontrastu s tím vším musí uznat jednu věc. „Za dobu vládnutí nejlevicovějšího primátora města Prahy, se tu znovuobnovil Mariánský sloup na Staroměstském náměstí, pro mne velký paradox,“ říká Nacher a zvoní mu nastavené stopky, které předznamenávají konec jeho analýzy. Závěrem dodal, že to vzal velmi povrchně, a proto svým posluchačům slíbil, že se k tématům do hloubky ještě vrátí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20letému výročí vstupu Česka do EU…