Pravdoláskaři už sahají k nejbrutálnějším metodám, zuří Jandák po útoku na kandidáta ČSSD

24.10.2013 22:21

Nemilého překvapení se dnes ráno v Praze dočkal zdejší kandidát sociální demokracie Miroslav Václavek. Toho po chvíli společné diskuse polil muž kečupem před stanicí metra B Luka. Vítězslav Jandák tento útok v reakci pro ParlamentníListy.cz tvrdě odsoudil a obvinil z něj příznivce Karla Schwarzenberga (TOP 09) a takzvané pravdoláskaře.

Pravdoláskaři už sahají k nejbrutálnějším metodám, zuří Jandák po útoku na kandidáta ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

„Přišel ke mně solidně vypadající pán a začal se mnou diskutovat. Najednou vytáhl velkou nádobu kečupu a celého mě polil. Nestačil jsem ani zareagovat, jak to bylo rychlé,“ popsal Václavek Novinkám incident. Podle uchazeče o poslanecký post muž kritizoval působení někdejších vlád ČSSD.

Václavka, který je čtrnáctém místě pražské kandidátky, odpůrce postříkal kečupem během kontaktní kampaně. „Stáli jsme od sedmi hodin ráno na stanici metra Luka,“ uvedl dále Novinkám. „Nikomu se nevnucujeme, je to vždy poklidná záležitost,“ doplnil s tím, že ho útok překvapil. „Trápí mě radikalizace společnosti,“ dodal Václavek s tím, že se ho přítomní lidé po útoku zastávali.

Jandák: Jsem zdrcený

Exposlanec sociální demokracie Vítězslav Jandák k tomu říká: „Nečekal jsem, že se v těchto takzvaně poklidných volbách stane něco tak strašného, že budou lidé fyzicky napadáni. To je pro mě zdrcující. A jestli někdo mluví o tom, že tu hrozí nějaká diktatura, tak já naopak z té druhé strany, která tím vyhrožuje, cítím, že tu chtějí dělat nějaký diktát, a přitom si neuvědomují, že to, co byla prezidentská volba, pro tu protistranu, byl Stalingrad. To jsou poslední obranné akce, které dělají. A to je velmi špatně. Jsem zdrcený,“ sdělil ParlamentnímListům.cz.

Podle něj za útokem stojí příznivci Karla Schwarzenberga. „Určitě to bylo ze strany Schwarzenbergovců. Kdo jiný by to mohl udělat. Jsou to lidé, kteří chodí a na baťohu mají tibetskou vlajku, což by mělo znamenat nějaký klid, krásu a pohodu. Místo toho jsou vulgární. V této zemi je něco strašně moc špatně. Pravdoláskaři sáhli k těm nejbrutálnějším metodám,“ doplnil Jandák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…