Pravice účelově ničí důchodový systém, zlobí se Paroubek

18.02.2012 20:55

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek kritizuje vládu Petra Nečase za důchodovou reformu. Podle něj se poté, co reforma začne platit, deficit na důchodovém účtu zdvojnásobí.

Pravice účelově ničí důchodový systém, zlobí se Paroubek
Foto: hns
Popisek: Předseda NS-LEV21 Jiří Paroubek

Jelikož je na důchodovém účtu největší deficit od oku 2003, je podle Paroubka jasné, že za něj mohou pravicové vlády. „Vzhledem k provedení tzv. důchodové reformy, která je výhodná snad jen pro správce soukromých penzijních fondů, pojímám podezření, že tato destrukce důchodového účtu je ze strany představitelů české pravice zcela účelová,“ prohlašuje.

Systém potřebuje změnu. Ne tuhle

Důvodem reformy je snaha vyrovnat rozdíl mezi příjmy a výdaji systémy. „Nepopírám, že stávající penzijní systém je třeba revidovat. Ale nikoli cestou destrukce průběžného systému financování důchodů za účelem výdělku pro úzkou skupinu nejbohatších,“ myslí si předseda NS-LEV 21.

„Nečasova a Kalouskova tzv. důchodová reforma, která začne platit od začátku příštího roku, nebude pro důchodový účet znamenat zlepšení. Naopak. Současná vláda řeší deficit důchodového pojištění tak, že tento deficit zdvojnásobí,“ dodává Paroubek s tím, že reforma bude ještě hodně bolet.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…