Pravicový aktivista se zhrozil nad bafuňářem Zavadilem. A zavzpomínal, co s ním zažil

18.08.2013 6:41

Dušan Makovský ze společnosti ProtiAlt upozorňuje na nedemokratické postoje šéfa ČMKOS Jaroslava Zavadila. Je znechucen, že právě Zavadil stojí v čele pražské kandidátky ČSSD. EuroZprávy.cz píší, že Makovský je kandidaturou Zavadila natolik znechucený, že navrhuje, aby ČSSD ze svého názvu vypustila slovo demokratická. Šéf odborů je podle něj levicový bafuňář.

Pravicový aktivista se zhrozil nad bafuňářem Zavadilem. A zavzpomínal, co s ním zažil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odborový předák Jaroslav Zavadil

Žádnému straníkovi se prý nechtělo být lídrem pražské kandidátky, protože Praha je tradičně pravicová. EuroZprávy.cz píší, že snad i proto grémium ČSSD schválilo jako lídra nestraníka Jaroslava Zavadila, šéfa největší odborové centrály v zemi ČMKOS.

Dušan Makovský z hnutí ProtiAlt je teď znechucen, že bude Zavadil vést ČSSD v Praze do voleb. Ukázal totiž, že není demokrat. "Opravdu hanba, ČSSD by si měla slovo „demokratická" z názvu smazat, pokud hodlá jít do holportu s takovým levicovým bafuňářem," myslí si.

Proto, aby objasnil svůj názor na Zavadila, připojuje Makovský vzpomínku na odborářskou demonstraci z roku 2012, Kdy právě Jaroslav Zavadil vedl stotisícový dav odborářů Prahou, a on spolu s dalšími kolegy z ProtiAlt měli tu odvahu se davu postavit. Makovský vzpomínku zveřejnil na  webu zpravyzprava.cz.

Uklidíte si je vy, nebo si je máme uklidit my?

"Když v Praze vloni pořádali odboráři svou, dnes přezdívanou „stotisícovou", demonstraci, stáli jsme s Honzou Hodicem, Oldou Florianem a Petrem Johanem na kraji magistrály a vítali příchozí zástupy odborářů jdoucí od Hlavního nádraží," vzpomíná.

Pochodující odboráři na ně prý plivali a nadávali jim. Pak k nim ale dorazilo hlavní čelo průvodu, který vedl Zavadil. "Podotýkám, že kolem nás se dalo bez problémů projít, byli jsme jen čtyři a stáli jsme u kraje magistrály. Zavadil celý průvod zastavil, došel k poblíž stojícím policistům, ukázal na nás a zahulákal „Uklidíte si je vy, nebo si je máme uklidit my?" Sklidil za to samozřejmě nadšené výkřiky ostatních odborářů a sprcha slin na naše hlavy notně zesílila," popisuje událost Makovský.

Právě toto jeho chování podle Makovského vystihuje Jaroslava Zavadila a představuje ho jako levicového bafuňáře.

Hnutí ProtiAlt je občanské sdružení na ochranu svobody jednotlivce. Na svých webových stránkách vítá návštěvníky následujícími slovy:  Vznikli jsme jako názorová opozice k levicovým hnutím omezujícím svobodu jednotlivce. Našim cílem je přispívat k ochraně společnosti před levicovým extremismem, upozorňovat na porušování zákona ze strany levicových extrémistů a bojovat proti likvidaci práv jednotlivců.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…