Pravicový novinář: Miloš Zeman bohužel úspěšně oslabil politické protivníky

08.07.2013 7:12

Vláda Jiřího Rusnoka nebude tak nečinná, jak by si přála pravice i sociální demokracie. Tato "zemanovsko-zemanovská koalice" odebere ve volbách procenta nejen ČSSD. Zviklat může také přelétavé středové voliče, kteří někdy podporují pravici a koketují také s myšlenkou podpory Andreje Babiše, Karla Janečka nebo Tomia Okamury.

Pravicový novinář: Miloš Zeman bohužel úspěšně oslabil politické protivníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok s prezidentem Milošem Zemanem

"Rusnokův kabinet ještě ani jednou nezasedl, ale už jeho členové oznamují další a další opatření, která provedou. Budou to kroky na první pohled hodně líbivé a nastaveny tak, že jejich kritici budou mít problém proti nim najít adekvátní argumenty," rozvíjí svou myšlenku novinář a někdejší senátorský kandidát TOP 09 Viliam Buchert na stránkách on-line revue Pravicový břeh.

Noví ministři mluví například o zvýšení platů policistů a hasičů, navýšení počtu strážníků v ulicích, ukončení nepopulárních sKaret nebo navýšení minimální mzdy. Podobně líbivá jsou také vyhlášení nových členů vlády o větších investicích do infrastruktury, do školství, vědy a výzkumu nebo o lepším čerpání evropských fondů.

Rusnokův tým má výhodu

"Jiří Rusnok a jeho parta dostanou k tomu další výhodu – když se jim nepodaří prosadit některé své návrhy (jiné může vláda dělat sama), lehce se mohou vymluvit na neochotu Poslanecké sněmovny a nedostatek času na realizaci," dodává Buchert.

To vše prý představuje riziko pro ostatní politické subjekty. "Sociální demokraté, komunisté, ODS, TOP 09, ale i mesiášové babišovského typu se tak dostanou v době do voleb do nevýhodné situace. Téměř žádné řešení pro ně nebude dobré. Pokud Rusnokův kabinet rychle nesmetou, přijde trest v podobě ztráty mnoha hlasů, které posbírají Zemanovci," upozorňuje novinář.

Pokud ho smetou, nebude to stejně část veřejnosti nijak oslovovat. "Miloši Zemanovi se tak podařilo jedním tahem oslabit velkou část politických protivníků. Bohužel důsledky toho budeme pociťovat ještě mnoho let," uzavírá Viliam Buchert pro Pravý břeh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …