Právník: „Zločinec Bandera,“ řekne Ukrajinec. Jinak pomůžu jen psům a kočkám

24.04.2022 18:25 | Ze sítí

Advokát Pavel Hasenkopf na sociální síti vyjádřil svůj požadavek, který by měl být splněn, pokud po něm Ukrajina či Ukrajinec něco chce. „Chci, aby si Volodymyr Zelenskyj stoupl před kameru a z pozice prezidenta Ukrajiny prohlásil se vší vážností Stepana Banderu za zločince,“ napsal mimo jiné Hasenkopf.

Právník: „Zločinec Bandera,“ řekne Ukrajinec. Jinak pomůžu jen psům a kočkám
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Hasenkopf

„Pokud Ukrajina po mně něco chce, pak chci, aby si Volodymyr Zelenskyj stoupl před kameru a z pozice prezidenta Ukrajiny prohlásil ve vší vážnosti Stepana Banderu za zločince; chci, aby na Ukrajině byly přejmenovány všechny ulice, které po něm nesou jméno; chci, aby byly staženy všechny známky s jeho portrétem,“ poznamenal mimo jiné Hasenkopf. A pokračoval i dále.

„Chci, aby jeho oslavování bylo na Ukrajině trestné stejně jako oslavování Adolfa Hitlera a nacismu; chci, aby bylo stejně odsouzeno a aby byla stejně stíhána jakákoli podpora hnutí, které Bandera založil, vedl nebo je s ním jinak spojeno. To je moje cena,“ sdělil Hasenkopf. 

„Pokud ode mne nějaký Ukrajinec něco chce, chci, aby nejdřív odsoudil Stepana Banderu a banderismus. Jestliže můžeme chtít od Rusů, aby odsoudili invazi na Ukrajinu, než je například ubytujeme, a dokonce to máme posvěcené Ústavním soudem (II. ÚS 3212/18), pak obdobně to můžeme požadovat od Ukrajinců. Žádný slušný Ukrajinec s tím nemůže mít problém a od Bandery se distancuje s nadšením. To je moje cena,“ řekl.

„Bez toho jsem ochoten pomoci jen osiřelým ukrajinským psům a kočkám, protože u nich mám jistotu, že za nic nemůžou,“ dodal.

„Chci, aby stejně přistupovala k Ukrajině a k ukrajinským uprchlíkům i česká vláda, protože podpora, kterou jim poskytuje, jde i z mých peněz,“ zakončil Hasenkopf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…