Právo bránit sebe i jiné se zbraní bude ústavně zakotveno. Jde o velmi důležitou změnu, říká Majerová

21.07.2021 16:33 | Bleskově

Senát dnes podle očekávání schválil doplnění Listiny základních práv a svobod o právo bránit sebe i jiné se zbraní za zákonných podmínek. Listina základních práv a svobod bude tak nově obsahovat ustanovení, že „právo bránit život svůj či život jiného člověka i se zbraní je zaručeno za podmínek, které stanoví zákon“.

Právo bránit sebe i jiné se zbraní bude ústavně zakotveno. Jde o velmi důležitou změnu, říká Majerová
Foto: Hana Brožková
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková, předsedkyné Trikolory

Tento krok oceňuje formace Trikolóra Svobodní Soukromníci, podle předsedkyně Zuzany Majerové Zahradníkové jde o důležitou změnu. 
 
„Evropská unie nesmí nikdy omezovat právo občanů České republiky bránit se se zbraní v ruce. Jsem proto ráda, že poslanci i senátoři schválili, že toto právo bude nově součástí také Listiny základních práv a svobod,“ uvedla Majerová Zahradníková. 
 
 
Podle ní jde nejen o symbolickou, ale právě velmi důležitou změnu, která by naši zemi měla pomoci čelit snahám bruselských byrokratů odzbrojovat občany členských států EU. 
 

Anketa

Je nutné nařídit očkování proti covidu-19 v Česku jakožto povinné?

9%
89%
hlasovalo: 18766 lidí
„Za formaci Trikolóra Svobodní Soukromníci však chceme jít ještě dál. Chceme nadřadit české právo nad unijní, aby to byl znovu český Parlament, který bude jako jediný rozhodovat o tom, co je, nebo není v zájmu občanů České republiky. Zároveň chci na tomto místě poděkovat spolku Liga Libe, který odvedl obrovský kus práce, abychom dnes mohli slavit to, že naši občané zůstanou o trochu ve větším bezpečí, než by si přáli zaslepení papaláši v Bruselu,“ dodala Majerová. 
 
O snaze nadřadit české právo nad unijní hovořil již dříve stínový ministr zahraničí uskupení Trikolóra Svobodní Soukromníci Libor Vondráček. „Rád bych se zasadil o diplomatickou podporu, a to proto, abychom všechna pravidla, která platí na našem území, museli schválit v našem Parlamentu. Aby zákony a legislativu, jež platí v naší zemi i v zemích okolních, neschvalovali a nepřipravovali nikým nevolení bruselští úředníci,“ uvedl.
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…