Pražská ČSSD navrhne do Europarlamentu svého předsedu Pavlíka. Toho, který prý poslouchá Pocheho

28.11.2018 10:03

ParlamentníListy.cz získaly ve středu informace o nominaci pražské ČSSD pro volby do Evropského parlamentu 2019. Ty se sice budou konat až na konci května příštího roku, ale většina stran už nyní vybírá jednotlivé adepty na tento lukrativní post.

Pražská ČSSD navrhne do Europarlamentu svého předsedu Pavlíka. Toho, který prý poslouchá Pocheho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na tiskové konferenci vedení ČSSD oznámilo, že se jeich poslanci hlasování o důvěře vládě aktivně nezúčastní a odejdou ze sněmovního sálu

Podle našeho zdroje se pražská ČSSD usnese na jménu Petra Pavlíka. Tento málo známý sociální demokrat, který nemá dokonce ani svůj profil na Wikipedii, je podle všech indicií prodlouženou rukou Miroslava Pocheho, jemuž v květnu mandát europoslance končí. „Je to tak, co jsem slyšel, že za Prahu by měl být lídrem právě Pavlík,“ řekl redakci dobře obeznámený muž.

ČSSD ovšem doposud oficiální jména neoznámila. Dosud se tak neví ani lídr. „Stát se může cokoli, ale pro pražské KVV je zatím ta volba na Pavlíkovi,“ dodal náš zdroj.

Česká republika má v Evropském parlamentu celkem 21 křesel. ČSSD čtyři: Miroslava Pocheho, Jana Kellera, Pavla Poce a Olgu Sehnalovou. Vzhledem k výraznému propadu preferencí se neočekává, že by podobný počet obhájila. Prozatím to vypadá, že se sociální demokraté v lepším případě budou muset smířit s jediným zástupcem.

Při posledních volbách do Bruselu v roce 2014 přišlo k urnám jen něco málo přes 18 procent voličů. Navzdory mizivému zájmu si luxusní křeslo a šestiletý mandát připsal například Pavel Telička, Martina Dlabajová, téměř neviditelný Petr Ježek či zástupci ODS Zahradil a Tošenovský. V Bruselu také sedí Stanislav Polčák (STAN), který si podle několika našich zdrojů „náramně rozumí“ s Miroslavem Pochem, hlavně co se týkalo „kšeftů v Praze“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…