Pražská koalice nastíní své plány: Toto chystá na nejbližší půlrok

04.02.2019 6:00

Koalice v hlavním městě dnes zveřejní půlroční plán chystaných kroků v oblastech, které považuje za nejdůležitější, jako je doprava či bytová politika. Zprávu přinesla ČTK.

Pražská koalice nastíní své plány: Toto chystá na nejbližší půlrok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Zdeněk Hřib

Vzniká za účelem strategického plánování činnosti rady a možnosti hodnotit její výsledky. Novou koalici v metropoli po volbách sestavili Piráti, Praha Sobě a Spojené síly pro Prahu (TOP 09 a STAN).

Podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) budou hlavními tématy doprava, bydlení a IT služby. Své hlavní oblasti zájmu už představily Spojené síly. Mezi nejdůležitější patří urychlení výstavby, dostupnost bydlení, životní prostředí a efektivní hospodaření. Konkrétně jde například o vytvoření jednotného stavebního úřadu pro Prahu, kde však zatím nepanuje koaliční shoda.

Náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě) již také představil své nejbližší plány v oblasti dopravy. V letošním roce by podle něj například měl začít geologický průzkum k metru D, stavba nové trojské lávky a první opravy Libeňského mostu.

Pražská koalice má v zastupitelstvu většinu 39 hlasů z 65. Vítěz voleb, ODS, skončila v opozici společně s hnutím ANO, které v minulém volebním období vládlo. Opozice novou koalici kritizuje za nedostatečnou konkrétnost plánovaných opatření a chybějící časový harmonogram, což by měl napravit právě dnes představený plán.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…