Pražská plynárenská nabízí pomocnou ruku odběratelům energie v režimu DPI

09.11.2021 9:23 | Komerční článek

Konec skupiny Bohemia Energy zanechal 900 tisíc odběrných míst bez dodávek elektřiny a plynu. Jejich zákazníci pak automaticky přešli pod takzvané dodavatele poslední instance (DPI), u kterých mohou zůstat maximálně půl roku. Nově nastavené zálohy ze strany DPI jsou však často několikanásobně vyšší než původně. Mnoho lidi se tak dostává do složité finanční situace. Jedním z DPI je i Pražská plynárenská, která nabízí pro klienty pomocnou ruku.

Pražská plynárenská nabízí pomocnou ruku odběratelům energie v režimu DPI
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražská plynárenská, ilustrační foto

Pokud by se někteří odběratelé zemního plynu aktuálně setrvávající v režimu DPI, dostali v rámci souvisejících plateb do neúnosných finančních problémů, je Pražská plynárenská připravena řešit jejich situaci individuálně na základě jednotlivých žádostí.
 

Anketa

Bude Pekarová Adamová lepší předsedkyní Sněmovny, než byl Vondráček?

3%
95%
hlasovalo: 19114 lidí
To se týká i případného snížení výše záloh u těch odběratelů, kteří budou mít zájem. Pro výše uvedené účely je zřízena zvláštní emailová adresa reklamaceweb@ppas.cz, kam se odběratelé mohou obracet. 
 
Pražská plynárenská však nedoporučuje odběratelům v režimu DPI odkládat nebo neprovádět úhradu předepsaných zálohových plateb nebo je snižovat. Tím by totiž mohli přijít o výhodu dočasně prominutého DPH ve výši 21 procent. V konečném efektu by situaci nijak nevyřešili, ale naopak si ji spíše zkomplikovali. 
 
Dodejme, že prominutí daně z přidané hodnoty u dodání plynu a elektřiny platí pro měsíce listopad a prosinec.
 
„V případě nedostatečných zálohových plateb, reálně nepokrývajících spotřebu plynu v režimu DPI při současných tržních cenách v jeho rámci, lze totiž následně očekávat vysoký nedoplatek v konečném vyúčtování, jehož úhrada může odběratelům způsobit velmi závažné a obtížně řešitelné problémy. Tento nedoplatek bude navíc navýšen o již výše zmíněné DPH, které by odběratelé při včasné a úplné úhradě záloh platit nemuseli,“ varuje Pražská plynárenská. 
 
 
Odběratelé, kteří setrvávají v režimu DPI, by si podle Pražské plynárenské měli co nejrychleji najít svého „stálého“ dodavatele, u kterého získají výrazně výhodnější podmínky.  
 
V případě, že zvolí Pražskou plynárenskou, lze přechod snadno uskutečnit online prostřednictvím moje.ppas.cz.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční článek

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…